Podgorica izgubila dobijenu utakmicu, TFT nakon produžetka do prve pobjede

Timu Nebojše Bogavca uzalud bilo 12 razlike pred posljednju četvrtinu, kao i čak 29 ofanizvnih skokova

3848 pregleda 5 komentar(a)
Pavle Đurišić na večerašnjoj utakimici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Pavle Đurišić na večerašnjoj utakimici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Podgorica je ispustila veliku šansu da stigne do skora 3:3 u NLB ABA2 ligi, jer je imala 15 poena prednosti protiv fenjeraša TFT-a, koji je nakon produžetka slavio 95:93.

Ekipa Nebojše Bogavca je na startu posljednje četvrtine odjednom stala, dozvolila Aleksandru Kostoskom da se raspuca i bude ključni u seriji 15:4, kojoj je njegov tim prišao na 71:70.

Dva puta je bilo i neriješeno, da bi Kostoski četvrtom trojkom preokrenuo na 53 sekunde do kraja na 80:79.

Mladen Vujić je dao čudan koš za novo vođstvo Podgoričana, ali je Kostoski opet pogodio trojku i na 16 sekundi do kraja donio plus dva TFT-u.

Bogavac je uzeo tajm-aut, nakon kojeg je Viktor Vujisić iskoristio oba bacanja za izjednačenje. Makedoncima je ostalo 10,3 sekunde za posljednji napad, ali je crnogorski tim imao dva „mala” faula, čime je prekinuo atake rivala.

Dupri Mekbrejer je pokušao da donese pobjedu svom timu, ali je promašio sa poludistance i nejasno je zašto je uopšte lopta išla kod njega, jer je do tada iz igre šutirao 4-0, a sa linije penala 6-1.

Upravo je Mekbrejer u produžetku bio na nivou, jer je vezao pet poena, uz ukradenu loptu i skok, pa je TFT poveo 88:85.

Ludovik Bejhrst je izjednačio trojkom, Mekbrejer i Lahlan Anderson vraćali prednost skopskom timu, da bi Danilo Brnović pogodio samo jedno bacanje za 91:92 na 11 sekundi do kraja produžetka.

Kostoski je uzeo loptu i pogodio oba penala, čime je Podgorica praktično položila oružje...

Podgorica je u 2. četvrtini imala 15 poena prednosti (42:27), Makedonci do poluvremena prišli na 43:37, ali je tim iz glavnog grada Crne Gore u finišu 3. četvrtine stigao do plus 12 (67:55) i činilo se da je sve riješeno.

Igrači TFT-a nisu tako mislili, htjeli su prvu pobjedu u debitantskoj sezoni u ABA2 ligi i zaslužili je...

Vujić je bio najefikasniji u poraženom timu sa 22 poena, debitant Pavle Đurišić je ubacio 16, a Selim Fofana 14.

Kostoski je predvodio TFT sa 28 koševa.

Zanimljivo, Podgorica je izgubila meč u kojem je imala čak 29 ofanzivnih skokova!

"Neshvatljivo je da imamo 61 skok, od toga 29 u napadu, i da izgubimo. Sigurno će ova utakmica da uđe u statističke rekorde ABA lige, možda i košarke u ex-YU. Bilo je dosta promašenih zicera, nismo kažnjavali zonski presing, nego smo čekali da nas udvajaju po ćoškovima. Ne znam šta da kažem, ovako kad se izgubi", bio je razočaran Bogavac.

Bonus video: