Slovenački reprezentativac dobijao prijetnje smrću i rasističke poruke

"Na moj Tviter profil stizale su svakakve poruke, nazivali su me crnčugom, pisali su čak da će me ubiti ako dođem u Njujork", ispričao je Rendolf
0 komentar(a)
Rendolf, Foto: FIBA
Rendolf, Foto: FIBA
Ažurirano: 23.09.2017. 13:17h

Amerikanac sa slovenačkim pasošem Entoni Rendolf, osvajač zlatne evropske medalje, danima je nakon utakmice sa Letonijom i sukoba sa Kristapsom Porzingisom dobijao prijeteće poruke navijača Letonije i Njujork Niksa.

"Na moj Tviter profil stizale su svakakve poruke, nazivali su me crnčugom, pisali su čak da će me ubiti ako dođem u Njujork", ispričao je Rendolf.

"Poručivali su mi da sam smeće, ali nisam odgovarao na uvrede, nisam želio da trošim energiju na takve stvari. Ne mogu da vjerujem da odrasli ljudi govore takve stvari čovjeku koga ni ne poznaju. Razumijem navijače kad imaju posebne osjećaje prema igračima, ali ovo je prevršilo mjeru", rekao je Rendolf.

Ništa, međutim, nije moglo da pokvari njegovo slavlje.

"Nositi dres Slovenije bilo je predivno. Svi u svlačionici su me dočekali sjajno, nije bilo nikakvih problema. Svi govore engleski, pa nije bilo ni jezičke barijere. Igor Kokoškov je čudo, jedan je od najboljih trenera sa kojima sam radio u karijeri. Naučio sam jako puno od njega, što ću koristiti i u nastavku karijere. A hemija u timu je bila izvrsna. Cijeli turnir bio je vrhunac moje karijere", kazao je igrač Reala.

Bonus video: