Sutjeska protiv Borca, Vujačić: Jedna od najtalentovanijih ekipa u ABA2 ligi

Kapiten, Marko Ćalić poručuje da će ekipa pokušati da ispravi greške iz prethodnih utakmica i dođe do trijumfa

5945 pregleda 4 komentar(a)
Ćalić (desno), Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović
Ćalić (desno), Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović

Nakon pobjede nad Goricom, pred košarkašima Sutjeske danas (15) je derbi 7. kola NLB ABA2 lige i drugi meč na "balonu" na Zlatiboru.

Rival je Borac iz Banjaluke na čijoj klupi sjedi crnogorski trener Zoran Kašćelan. Oba tima su na skoru 5-1, a ekipa iz Bosne i Hercegovine je prije dva dana, u prvom meču na Zlatiboru, nadigrala i ubjedljivo savladala Pelister (87:69).

„Borac je jedna od najtalentovanijih ekipa u ABA2 ligi. Dosta su nezgodni što se tiče i spoljne i unutrašnje igre. U visokim procentima šutiraju za tri poena (43,8 odsto). Čeka nas težak meč. Moramo da odgovorimo agresivnom igrom u odbrani i zaustavimo njihovu spoljnu liniju, koja veoma dobro funkcioniše. Pokušaćemo da pružimo maksimum i da, prije svega, 40 minuta igramo dobru odbranu. Vidjećemo kako ćemo energetski to da ispratimo. Uloga blagog favorita ide na njihovu stranu. Daćemo maksimum, nadam se da će momci da budu raspoloženi, kako bismo došli do dobrog rezultata”, rekao je u najavi meča za klupski sajt trener Nikšićana Darko Vujačić.

Kapiten, Marko Ćalić, poručuje da će ekipa pokušati da ispravi greške iz prethodnih utakmica i dođe do trijumfa.

„I ovom meču prilazimo kao i svakom – da se pokažemo u najboljem svjetlu. Sigurno je da idemo na pobjedu. Trudićemo se da ispravimo greške iz ranijih utakmica kako bismo na proljeće, kad dođe završnica ABA2 lige, bili najbolji”, kazao je Ćalić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: