SC Derbi ide u Železnik, Žakelj: Da budemo mnogo bolji i u odbrani i u napadu

Podgoričani su u seriji od tri poraza

3174 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Tri poraza zaredom u mečevima sa favoritima - Crvenom zvezdom, Budućnost Volijem i Cedevita Olimpijom nisu najbolji uvod u ono što košarkaše SC Derbija čeka u 12. kolu AdmiralBet ABA lige.

Podgorički sastav sjutra od 19 sati gostuje FMP-u, timu koji je u dosadašnjem dijelu sezone pokazao mnogo.

Ima samo tri poraza, od toga je dva doživio od evroligaških ekipa - Zvezde i Partizana - pa je jasno da timu iz Železnika i pripada uloga favorita u ovom susretu.

Svjestan je toga i trener "studenata" Andrej Žakelj:

"FMP je odličan ove sezone, krasi ga brza i agresivna igra, sa puno trčanja i energije. Ima odlične individualce koji mogu sami da preokrenu tok utakmice. Čeka nas fizički teška utakmica, gdje moramo da budemo defanzivno mnogo, mnogo bolji, a u napadu daleko fokusiraniji", rekao je Žakelj.

Iza SC Derbija je težak poraz od Cedevita Olimpije u "Morači" - 104:71.

"Biće izazovna utakmica, moramo da odgovorimo na agresivnu i tvrdu igru, da zaustavimo ofanzivni skok rivala i uzvratiti istom mjerom ukoliko želimo da napravimo podvig. Ne smijemo da dozvolimo lake šuteve za tri poena i iz tranzicije", poručio je centar Vasilije Baćović.

FMP ima i mladost i iskustvo, lider tima je Trent Frejzer, ozbiljnu ulogu ima Aleksa Stepanović, Čarls Dženkins, Ebuka Izundu...

"Prošle sezone smo sa SC Derbijem igrali dva veoma neizvjesna meča. Biće i sada zahtjevno iz više razloga. Prvi je što prvi put ove sezone imamo kadrovskih problema i od situacije gdje smo imali gotovo uvijek 15 zdravih igrača na treningu sada smo u situaciji da nas bude osam ili devet. Drugi razlog je što smo u ponedjeljak imali zahtjevnu utakmicu protiv evroligaša, a treći što igramo protiv ekipe koja je već drugu godinu u nizu odlično vođena i koja pruža uvijek dobre partije", istakao je trener FMP-a Nenad Stefanović.

Bonus video: