Jovanović: Najveća zamjerka je što nije bilo kontinuiteta, Popović je čvrstinom u odbrani „kupio” minutažu

„But je dobar igrač, ali u ovom trenutku imam više povjerenja u Popovića i to pokazujem minutažom. Mnogo je bitno da imamo čvrstinu u odbrani, on nam je daje, što je veoma važno i u Evrokupu i u ABA ligi. On je u tom segmentu jako dobar, tako je i ‘kupio’ minutažu”, istakao je Vladimir Jovanović

4440 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Posljednji meč u „Morači” u 2022. godini za košarkaše Budućnost Volija nije bio previše komplikovan

Iako su rano ostali bez Marka Jagodić-Kuridže, „plavi” su rutinski slavili 79:66, a Vladimir Jovanović je na pres konferenciji iskreno odgovarao na pitanja.

„Teška utakmica od početka do kraja. Pokušao sam da uključim sve igrače, jer su ovi koji su u stroju umorni od Evrokupa, a tri rekonvalescenta su izašla iz dužih pauza, računajući i Kabu. Imao je jedan trening nakon 10 dana pauze i dobio je značajniju minutažu. Dok nisam rotirao, odmakli smo se na solidnu razliku, ali su dvije-tri izmjene rezultirale padom. Drugo poluvrijeme je bilo mnogo bolje nego prvo, ali ni u njemu nije bilo kontinuiteta, to mi je najveća zamjerka igračima”, rekao je Jovanović.

Jagodić-Kuridža je meč završio već u 15. minutu, zbog povrede koljena.

„Igra previše, to je jasno svima koji prate košarku. Bez druge ‘četvorke’ smo poslije raskida saradnje sa Vajtom, a Marko ima minutažu koju on kao iskusan igrač ni slučajno ne bi trebalo. Nagomilalo se dosta umora. Rekao mi je da je u 1. četvrtini imao kontakt, koji ga je načeo, a u drugoj mu je igrač jače ušao lateralno, pa osjeća bol ispod koljena. Ne bih da prejudiciram, koljeno mu se destabilizovalo. Uradićemo dijagnostiku, nadam se da nije ništa strašno”.

Da li bi Džej Džej O’Brajen mogao da zaigra u petak u Čačku?

„Mislim da ne. Ima ugovor sa Nanterom do 29. decembra, a mi tog dana putujemo u Čačak. Ako bude promjena, bićete obaviješteni”.

Zbog čega je Kenan Kamenjaš igrao samo u prvih 12 minuta?

„To je odluka trenera, nije mu ništa. Ne mogu da igram sa tri centra. Dao sam šansu njima dvojici koji su trenirali dok je odsutan bio Kaba, a o njegovo značaju ne moram da pričam i moram na neki način da ga vratim u ritam. Kaba je odigrao 1. poluvrijeme solidno, a Ilić mi je bio dobar. Na posljednjim utakmicama je u dobrom intenzitetu, kontroliše skok i solidno koristi lopte koje dobija. To ne znači da sljedeću utakmicu neće igrati Kamenjaš”.

Uloga Fila Buta je sve beznačajnija kako sezona odmiče.

„But je dobar igrač, ali u ovom trenutku imam više povjerenja u Popovića i to pokazujem minutažom. Mnogo je bitno da imamo čvrstinu u odbrani, on nam je daje, što je veoma važno i u Evrokupu i u ABA ligi. On je u tom segmentu jako dobar, tako je i ‘kupio’ minutažu”, zaključio je Jovanović.

Trener Mege Marko Barać je čestitao rivalu zasluženu pobjedu.

„U 1. poluvremenu smo igrali zadovoljavajuće sve do zatvaranja, kada smo pasivnošću u odbrani dozvolili Budućnosti da stane na liniju slobodnih bacanja. Nismo dobro preuzimali Lazića, a na otvaranju 2. poluvremena smo dozvolili rivalu trojku na trojku. Bila je loša komunikacija u odbrani, na piku protiv Bel-Hejnsa, s kockanjem na odbrani na Popoviću i lošim rotacijama na Laziću. To je bekovima rivala dalo samopouzdanje, a odnos izgubljenih lopti i asistencija govori da nismo bili ni kreativni u napadu”.

Bonus video: