Denveru drama sa Finiksom, Pul opet odmijenio Karija, Boston moćan u derbiju

Nikola Jokić je opet upisao tripl-dabl, sa 41 poenom (šut iz igre 25-16) i po 15 skokova i asistencija u trijumfu nad Finiksom nakon produžetka

3962 pregleda 6 komentar(a)
Nezaustavljiv, čak i kad dobija udarce po glavi: Nikola Jokić u duelu sa Mikalom Bridžisom, Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Nezaustavljiv, čak i kad dobija udarce po glavi: Nikola Jokić u duelu sa Mikalom Bridžisom, Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Božićni spektakl u NBA obilježio je obračun u Koloradu, gdje je lider Zapadne konferencije, Denver, nakon produžetka savladao Finiks 128:125.

Nikola Jokić je opet upisao tripl-dabl, sa 41 poenom (šut iz igre 25-16) i po 15 skokova i asistencija. Odlično su ga pratili Eron Gordon sa 28 i Džamal Marej sa 26 koševa, od kojih su neki bili u ključnim trenucima regularnog toka i dodatnih pet minuta.

Poraženi tim su predvodili rezervista Lendri Šamet sa 31 i Diandre Ejton sa 22 poena, uz 16 uhvaćenih lopti.

Stef Kari će odsustvovati bar do polovine januara, u njegovom odsustvu lidersku palicu u redovima Golden Stejta je preuzeo Džordan Pul.

Momak koji je u predsezoni doživio težak nokaut na treningu od saigrača Drejmonda Grina je predvodio aktuelnog šampiona do pobjede nad Memfisom (123:109) sa 32 koša, od čega čak 17 u 1. četvrtini.

Tako je šesti put u sezoni prebacio kotu 30, a vjerovatno bi imao i bolji učinak da nije isključen devet minuta i 20 sekundi prije kraja, zbog druge tehničke greške.

Odlični su bili i Klej Tompson sa 24 i Donte Divićenco sa 19 poena, a kod gostiju je odskočio Dža Morent sa 36.

U derbiju Istoka, Boston se pitao sve, savladao Milvoki 139:118 i pokazao zašto je trenutno najbolji tim lige.

Džejson Tejtum je brojao do 41, ispratio ga je Džejlen Braun sa 29, dok su kod „jelena” odskočili Janis Adetokunbo sa 27 i Džru Holidej sa 23 koša.

Bonus video: