Mornaru nikad teže na mjestu uspjeha

Barani večeras (19 časova) u posljednjoj utakmici 12. kola AdmiralBet ABA ligi gostuju Cedevita Olimpiji. U Ljubljani vode 2:1, ali sada su apsolutni autsajderi

7262 pregleda 0 komentar(a)
Dobija veću minutažu zbog odsustva Vladimira Mihailovića: Balša Živanović, Foto: aba liga / dragana stjepanović
Dobija veću minutažu zbog odsustva Vladimira Mihailovića: Balša Živanović, Foto: aba liga / dragana stjepanović

Tačku na 12. kolo AdmiralBet ABA lige staviće košarkaši Mornara, koji večeras (19 časova) u maloj dvorani “SC Tivoli” gostuju Cedevita Olimpiji.

Ljubljančani ove sezone u regionalnom takmičenju igraju sjajno, doživjeli su samo dva poraza (od Budućnost Volija i FMP-a), a savladali su i Partizan, zbog čega su tik iza beogradskih velikana na tabeli. Barani su, pak, sa skorom 4:7 ispod crte za plej-of, ali je nerealno očekivati da u Ljubljani mogu da dostignu Igokeu i Cibonu.

- Ušli smo u vrlo težak period, jer igramo derbi za derbijem, zaključno do meča sa FMP-om. O kvalitetima našeg protivnika ne bi trebalo trošiti riječi, s obzirom na to da godinama igra plej-of ovog takmičenja i da su mu ciljevi uvijek visoki. Trudimo se da radimo dobro u ovim pauzama i da nastavimo borbu za goli život - istakao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Zbog povrede šake Vladimira Mihailovića, koga ni večeras neće biti, Balša Živanović je dobio znatno veću minutažu na posljednje tri utakmice i postizao prosječno devet poena za nešto preko 20 minuta.

- Čeka nas izuzetno teška utakmica. Cedevita Olimpija igra izuzetno brzu košarku, sa dosta igre u tranziciji. Pokušaćemo to da zaustavimo i da damo sve od sebe da napravimo iznenađenje u Ljubljani - naglasio je 21-godišnji Baranin.

Za razliku od ABA lige, tim Jurice Golemca u Evrokupu je ispod crte za osminu finala na polovini grupne faze. Zbog problema sa koronavirusom nije mogao da odgađa utakmice (kao protiv Crvene zvezde u regionalnom takmičenju), a imao je i nekoliko povrijeđenih igrača, pa je sezonu počeo sa šest poraza. U posljednje vrijeme igra sve bolje, pa je prije šest dana savladao lidera grupe A Burg u Francuskoj i drugom pobjedom ostao u igri za nokaut fazu.

Najveća zvijezda tima je Jogi Ferel, koji je prvi strijelac i asistent ekipe, a opasni su i Džoš Adams, Zoran Dragić, Amar Alibegović, Alen Omić... Zanimljivo, u Ljubljani u međusobnim mečevima vodi Mornar, koji je dva puta slavio u “Areni Stožice”, a jednom izgubio.

- Mornar je izuzetno opasan tim. Igra brzu, napadačku košarku, ima izuzetno talentovane igrače i mnogo mladih košarkaša sa puno energije, koji žele da se dokažu. Deron Rasel je veoma brz i izuzetno dobar šuter, a u ABA ligi postiže 30 poena po utakmici. Moraćemo da se pripremimo da ga zaustavimo - istakao je Golemac.

Bonus video: