Pavićević: Fali nam igrača u rotaciji, moramo da reagujemo

„Za očekivati je da dovedemo pojačanje i konsolidujemo redove, kako bismo što je prije moguće osigurali opstanak u ABA ligi”, istakao je Mihailo Pavićević

8160 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Na zatvaranju 12. kola AdmiralBet ABA lige, oslabljeni Mornar je bio nemoćan protiv Cedevita Olimpije, koja je slavila 100:79.

Barani su bili bez četvorice igrača koji su počeli sezonu, pa Mihailo Pavićević nije mogao da zamjeri ekipi.

„Više nego zaslužena pobjeda Cedevita Olimpije, nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Prvi put igramo u ovakvom sastavu, ali bili smo prinuđeni na to, jer imamo problema sa povrijeđenim i bolesnim igračima, a još smo neke otpustili. U sastav smo morali da uvrstimo pet juniora, koji su još daleko od ovog nivoa”, rekao je Pavićević.

Iskusni trener je istakao da je i Deron Fets Rasel bio pod znakom pitanja.

„Ne zamjeram igračima, dali su sve od sebe. Želim da pohvalim i Rasela, koji je od utakmice protiv Budućnosti prvi lagani trening odradio sinoć, jer je i on bio bolestan. Nismo očekivali da u ovakvom sastavu možemo da pružimo jači otpor”.

Iz Bara je nestao Šeik-Mbake Diong, u timu večeras nije bilo ni Džastina Pirsa, Marko Kovačević nije ulazio u igru, a već četvrti meč je zbog povrede šake propustio Vladimir Mihailović. Pojačanje je neophodno, to najavljuje i Pavićević.

„Prinuđeni smo da reagujemo, fali nam igrača u rotaciji. U pregovorima sam sa nekim igračima, vrlo rizično je usred sezone dovoditi nekoga. Mora da se pogodi da je ličnost, da se ne napravi veća šteta nego korist. Za očekivati je da dovedemo pojačanje i konsolidujemo redove, kako bismo što je prije moguće osigurali opstanak u ABA ligi”, zaključio je trener Mornara.

Bonus video: