Dončić i Dalas su napravili čudo kakvo nije viđeno na 13.884 NBA utakmica

NBA statističari su otkrili da se do sinoć nikada, od kada se vodi precizna i detaljna statistika, nije dogodilo da jedan tim dobije meč kada je gubio najmanje devet poena razlike 35 sekundi do kraja

7335 pregleda 2 komentar(a)
Dončić nakon koša za produžetke, Foto: USA TODAY Sports
Dončić nakon koša za produžetke, Foto: USA TODAY Sports

Nevjerovatni Luka Dončić, koji je sinoć ispisao istoriju NBA lige prvim 60-20-10 tripl-dablom učinkom, vodio je Dalas do pobjede kakva nije nikada viđena u najjačem košarkaškom takmičenju na svijetu.

Dalas je u posljednjih pola minuta regularnog dijela nadoknadili zaostatak od devet poena, a produžetke je izborio spektakularnim košem Dončića sekund prije kraja (115:115). U dodatku su Maveriksi upisali trijumf 126:121.

I nakon što su se malo slegli utisci, statističari su prionuli na posao i otkrili da se do sinoć nikada, od kada se vodi precizna i detaljna statistika, nije dogodilo da jedan tim dobije meč kada je gubio najmanje devet poena razlike 35 sekundi do kraja.

U posljednjih 20 sezona takvih utakmica je bilo 13.884 i sve su završene trijumfom ekipe koja je imala minimum plus devet, a kada je na semaforu stajalo da se igra još najviše 35 sekundi.

Luka Dončić i Dalas su napravili čudo.

Bonus video: