Žakelj: Pavlićeviću skidam kapu, igrao je bez treninga

„Čestitke momcima na reakciji, ona je za mene bitnija od pobjede. Poslije nekoliko utakmica koje nismo odigrali fokusirano, ova je bila baš kakvu ja želim. Sve ide lakše u napadu kad igraš dobru odbranu”, istakao je Andrej Žakelj nakon trijumfa nad Igokeom (104:85)

3505 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Poslije četiri vezana poraza, SC Derbi je upisao ubjedljivu pobjedu nad Igokeom (104:85) i vratio se u igru za plej-of AdmiralBet ABA lige.

„Studenti” su na polovini sezone na 8. mjestu, a od preostalih 13 utakmica osam igraju na svom terenu, od čega će pet biti sa timovima koji su trenutno ispod njih na tabeli.

„Čestitke momcima na reakciji, ona je za mene bitnija od pobjede. Poslije nekoliko utakmica koje nismo odigrali fokusirano, ova je bila baš kakvu ja želim. Sve ide lakše u napadu kad igraš dobru odbranu”, istakao je Andrej Žakelj.

Slovenački trener je posebno apostrofirao Nikolu Pavlićevića, koji je upisao 15 poena i šest asistencija, iako nije trenirao od utakmice sa FMP-om.

„Nije bilo lako ovih dana, imali smo povrede, Pavlićević je došao na utakmicu, a da nije ni trenirao. Moram da mu skinem kapu kako se borio. Pokazali smo da možemo da igramo ako imamo energiju i fokus, ali je još dugo do kraja. Tek je polovina sezone, moramo da treniramo još jače i biće rezultata sigurno”, naglasio je Žakelj.

Igokea je doživjela četvrti vezani poraz i platila danak kratkoj rotaciji, jer je zbog povrede ostala bez Darka Talića i Marija Nakića, a Dešon Stivens je usred sezone otišao u Dinamo iz Sasarija.

„Čestitam Studentskom centru. ovi momci su večeras došli na utakmicu, za razliku od mog tima. Šta je razlog ovako loše partije je za dublju analizu. Sigurno su dvije teške utakmice protiv Bahčešehira i Partizana dovele do emotivnog pražnjenja, jer smo doživjeli dva poraza. Možda je to razlog ovako loše reakcije, jer smo postojali samo u 1. četvrtini”, rekao je Dragan Bajić.

Harizmatični stručnjak naglašava da je ovakav odnos njegovih igrača neprihvatljiv.

„Brine me odnos pojedinaca, rekao sam im u svlačionici da ćemo napraviti analizu i sjesti. Ovo nam je prvi ubjedljiv poraz, da nas je neko stvarno nadigrao i ‘debelo’ pobijedio. Moramo da budemo odgovorni prema poslu. Prvo sam ja odgovoran čovjeku prema poslu i ljudima koji me plaćaju, a to tražim i od igrača. To večeras nije postojalo”.

Bonus video: