Mijatović: Budućnost igra brzo, napadački je potentna

Budućnost Voli sjutra (19) gostuje Borcu u Čačku u 13. kolu Admiralbet ABA lige

3202 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Mijatović, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović
Dejan Mijatović, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović

Ekipu Borca protiv Budućnosti Volija, u 13. kolu Admiralbet ABA lige, čeka težak zadatak, poručio je trener Čačana Dejan Mijatović.

Borac i Budućnost sjutra (19) odigrati meč u Čačku, a Mijatović ističe da Budućnost ima igrače sa individualnim kvalitetom, koji igraju brzo.

"Na redu je još jedna utakmica sa ekipom iz gornjeg dijela tabele. Nalazimo se u teškom ciklusu utakmica, u to nema sumnje. Za takve mečeve moramo da budemo izuzetno spremni, jer je potrošnja energije velika. Budućnost ima igrače sa individualnim kvalitetom. Riječ je o ekipi koja igra izuzetno brzo, napadački je potentna. Ako mislimo da pariramo takvom timu, moramo da smanjimo prazan hod na najmanji mogući nivo. Čeka nas žestok rad u odbrani”, smatra Mijatović.

Borac je u prethodnom kolu izgubio od Crvene zvezde.

"Odmah po okončanju meča sa Crvenom zvezdom počeli smo da se pripremamo za Budućnost. Reč je o ekipi koja igra Evrokup, uvijek je dobra u ABA ligi, puna je iskustva. Ali mislim da ako budemo ozbiljno shvatili protivnika, a siguran sam da hoćemo, možda možemo da tražimo i nešto više. Stručni štab ima plan za rivala, detaljno sve priprema, tako da ćemo spremno dočekati goste iz Podgorice“, poručio je košarkaš Borca Bojan Tomašević.

Bonus video: