Budućnost u Čačku, Jovanović: Moramo da zaustavimo spoljnu liniju, da budemo agresivni u odbrani

Meč 13. kola Admiralbet ABA lige igra se sjutra od 19 časova

2981 pregleda 1 komentar(a)
Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija kalendarsku godinu završavaju sjutra (19) gostovanjem Borcu u Čačku u 13. kolu Admiralbet ABA lige.

Crnogorski šampion je vezao tri pobjede u regionalnom takmičenju, u međuvremenu doveo i Erika Grina i ima priliku da 2022. godinu završi uspješno.

"Mislim da nas čeka zahtjevan meč, na jednom dobrom domaćem terenu, pred zahtjevnom publikom koja poznaje košarku. Borac već dugi niz godina gaji napadački stil. Imaju igrače koji mogu da iznesu taj sistem, spoljna linija ima dosta poena u rukama i prije svega će naš zadatak biti da zaustavimo njihove jako dobre šutere", rekao je u najavi meča trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

I Borac je angažovao novog igrača - stigao je Đorđe Gagić.

U međuvremenu su pojačali i centarsku liniju i sa Gagićem, uz već iskusnu centarsku liniju gdje je Sava Lešić, koji u svojim nogama ima jako dobre sezone u ABA ligi i internacionalnim takmičenjima, i sigurno da predstavljaju jedan ozbiljan tim. Mi moramo da se okrenemo sebi, moramo da nastavimo da dižemo agresivnost u odbrani, da pokušamo da igramo iz odbrane kao što smo to odigrali u poslednje dvije tri utakmice i da iz toga tražimo ritam u napadu", kazao je Jovanović.

Borac je u prethodnom kolu izgubio od Crvene zvezde.

"Veoma važna utakmica protiv Borca u ABA ligi. Naravno, svaki meč je važan za plasman i moramo na svakom imati dobar intenzitet jer neće biti lak meč. Teško je igrati u njihovoj dvorani i moramo biti pripremljeni i pratiti plan igre koji dogovorimo", poručio je centar Alfa Kaba.

Bonus video: