Budućnost u Čačku želi pozitivan kraj 2022.

"Plavi" večeras igraju posljednju utakmicu u godini - u 13. kolu gostuju Borcu (19 sati)

3886 pregleda 1 komentar(a)
Foto: London Lions
Foto: London Lions

Budućnost Voli je uspostavila kontrolu u Admiralbet ABA ligi i sa tri pobjede zaredom stigla do gornjeg dijela tabele.

Nakon 12 odigranih kola, ispred Podgoričana su dva favorita za prsten - Partizan i Crvena zvezda, te Cedevita Olimpija i FMP.

Reklo bi se da su “plavi” na mjestu koje im objektivno po kvalitetu i pripada u regionalnom takmičenju, s tim što je ponovo sastav iz Železnika taj koji pokazuje da iznenađenja nisu nemoguća i koji razdvaja “veliku četvorku”.

Budućnost posljednji meč u 2022. godini igra večeras u Čačku protiv Borca (19 sati), tima koji je dugo bio na nuli, a onda je u posljednjih pet utakmica slavio tri puta...

Taj niz govori da crnogorski šampion ne smije olako da shvati ulogu favorita koju ima u rodnom gradu trenera Vladimir Jovanovića.

"Mislim da nas čeka zahtjevan meč protiv tima koji ima dobar domaći teren i publiku koja zna košarku. Borac dugi niz godina gaji napadački stil, ima igrače koji mogu da iznesu taj sistem, a spoljna linija ima dosta poena u rukama. I prije svega će naš zadatak biti da zaustavimo jako dobre šutere koje Borac ima", rekao je Jovanović.

Budućnost ima pobjedu manje od FMP-a i Cedevita Olimpije (skor 8-4), dvije u odnosu na Partizan i Zvezdu, koja tek treba da odigra odloženi meč u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije.

A u ovom trenutku niko ne zna kada će se odigrati duel 3. kola koji je morao da bude pomjeren zbog koronavirusa u slovenačkom sastavu...

"Borac se u međuvremenu pojačao Đorđem Gagićem, tu je ionako bila iskusna centarska linija sa Savom Lešićem. On ima jako dobre sezone u ABA ligi i internacionalnim takmičenjima i sigurno da naš protivnik predstavlja ozbiljan tim. Mi moramo da se okrenemo sebi, da nastavimo da podižemo agresivnost, da igramo odbranu kao što smo to radili u posljednjih nekoliko mečeva, te da iz te agresivnosti tražimo ritam u napadu", kazao je Jovanović.

Centar Alfa Kaba zna da je važnost utakmice velika.

"Svaki meč je bitan za plasman i u svakom moramo da imamo pravi intenzitet. Nije lako igrati u Čačku, moramo da se držimo plana", istakao je Kaba.

Trener Borca Dejan Džoli Mijatović zna da njegovu ekipu čeka težak posao.

"Za ovakve utakmice moramo da budemo spremni, jer je potrošnja ogromna. Budućnost ima igrače sa velikim individualnim kvalitetom, ekipu koja igra brzo i koja je napadački potentna. Ako mislimo da pariramo takvom timu, moramo da smanjimo prazan hod na najmanji mogući nivo i da puno radimo u odbrani", rekao je Mijatović.

Bonus video: