Džej Džej O'Brajen u Budućnosti: Ako igraš dobro ABA ligu igraćeš dobro u cijeloj Evropi

O'Brajen ima 30 godina, a Budućnost poznaje iz vremena dok je igrao u Monaku i velikih mečeva u četvrtfinalu Evrokupa

5661 pregleda 0 komentar(a)
Džej Džej O'Brajen, Foto: Printscreen
Džej Džej O'Brajen, Foto: Printscreen

Američki krilni igrač Džej Džej O'Brajen je stigao u Podgoricu, prošao ljekarske preglede i zvanično postao igrač KK Budućnost Voli.

O'Brajen ima 30 godina, a Budućnost poznaje iz vremena dok je igrao u Monaku i velikih mečeva u četvrtfinalu Evrokupa.

Tada je tim, koji je vodio Zvezdan Mitrović, u tri meča eliminisao Budućnost, a kasnije osvojio evropski trofej.

"Sjećam se serije protiv Budućnosti, izgubili smo prvu utakmicu, imali ste veoma dobru ekipu te godine. Sjećam se da je svaka utakmica bila borba, nažalost nismo mogli da igramo ovdje u Podgorici drugu utakmicu ali je serija bila veoma zabavna, svaka utakmica se odlučivala u posljednjim sekundama ili minutima. Osvajanje Evrokupa, to je sigurno moj najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri. Imali smo vrlo tešku seriju protiv Uniksa, ali smo uspjeli da dobijemo obje utakmice", rekao je O'Brajen za sajt Budućnosti.

Prije dolaska u Budućnost razgovarao je o novom klubu sa Kameronom Rejnoldsom.

"Bio sam u kontaktu sa Kameronom preko zajedničkog prijatelja. On je jedini saigrač sa kojom sam pričao o klubu i situaciji, kako sve funkcioniše i kako se njemu sviđa. Jedva čekam da upoznam ekipu. Znam Alfa Kabu igrajući protiv njega u Francuskoj i znam da je dobar igrač. Kada sam bio u Nanteru rekli su mi da je i odličan momak".

Koliko poznaješ ABA ligu?

"Imao sam saigrača, Entonija Klemensa, koji je igrao u ABA ligi i rekao mi je da se radi o veoma fizički jakoj, atletskoj, ligi. Veoma čvrsta liga. Većinu karijere sam proveo sa trenerima iz Srbije i Crne Gore i znam dosta o ljudima odavde. Znam da se radi o ligi sa dosta 'ponosa' i da je veoma poštovana. Ukoliko igraš dobro u ABA ligi igraćeš u cijeloj Evropi."

O'Brajen pokriva pozicije tri i četiri...

"Volim da igram na poziciji 3, da igram u postu sa nižim igračima, tako imam prednost. Ali volim i poziciju 4, dosta sam popravio šut pa i tu imam određenu prednost na protivnicima tako da sve zavisi od utakmice. Volim dosta stvari da radim na terenu."

Košarkaške gene je povukao na majku

"Bila je odličan igrač u San Dijegu. Igrala je u srednjoj školi i u Kaliforniji je znaju kao odličnu košarkašicu. Bila je proglašena za najbolju igračicu u srednjoj školi nakon čega je upisala koledž Notr Dem koji je veoma prestižan koledž. Kasnije je prešla u svoj rodni grad, San Dijego".

Bonus video: