Jokić u MVP ritmu - deveti tripl-dabl, tri promašaja i nijedna izgubljena lopta za prekid serije Bostona

Denver je dobio 10. od posljednjih 12 utakmica, prekinuo niz od šest poraza u međusobnim mečevima sa Seltiksima i osamio se na 1. mjestu Zapadne konferencije. Srbin upisao 30 poena i po 12 skokova i asistencija

9775 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports
Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Nestvarna ex-YU trka za MVP-a NBA lige se nastavila novom magijom - Nikola Jokić je odgovorio na savršeno izdanje Luke Dončića u Novogodišnjoj noći protiv San Antonija i sa tripl-dablom srušio trenutno najbolji tim, Boston Seltikse (123:111).

Dvostruki uzastopni dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača najjače lige na svijetu je upisao drugi uzastopni tripl-dabl, deveti u sezoni, sa 30 poena i po 12 skokova i asistencija.

Iz igre je šutirao sjajnih 13-10 (trojke 2-2), bacanja perfektnih 8-8, a imao je i jednu ukradenu loptu i nijednu izgubljenu!

„On je moj MVP, trebalo bi da dobije to priznanje treći put zaredom. Radi sve za nas. Bez Joka, ne znam gdje bismo bili”, rekao je njegov saigrač Brus Braun, koji je ubacio 21 koš.

Denver je dobio 10. od posljednjih 12 utakmica, prekinuo niz od šest poraza u međusobnim mečevima sa Seltiksima i osamio se na 1. mjestu Zapadne konferencije.

Meč je trajao pola sata duže nego što je trebalo, jer je na šest minuta i 43 sekunde do kraja, kada je sve bilo riješeno, kada je košarkaš Bostona Robert Vilijams III slomio obruč nakon zakucavanja.

„Nisam znao šta se dogodilo, dok saigrači nisu počeli da me krive. Nikada mi se to nije dogodilo”, rekao je Vilijams.

U poraženom timu najbolji su bili Džejlen Braun sa 30 i Džejson Tejtum sa 25 poena.

Prve januarske večeri odigrana su još dva meča. Dža Morent je sa 35 koševa vodio Memfis do pobjede nad Sakramentom (118:108), dok je Vašington u gostima savladao oslabljeni Milvoki (118:95).

U domaćem timu nije bilo Janisa Adetokunba, Krisa Midltona, Džrua Holideja i Džordža Hila, pa su „čarobnjaci”, predvođeni Japancem Ruijem Hačimurom (26 poena) i Kristapsom Porzingisom (22) rutinski slavili.

Bonus video: