Barkli bez dlake na jeziku: "Sirote bebice, ne mogu da igraju dan za danom"

"Veliki lajavac" smatra da igrači iskazuju nepoštovanje prema navijačima kada preskaču utakmice kako bi se odmorili
93 pregleda 0 komentar(a)
Čarls Barkli, Foto: Shutterstock
Čarls Barkli, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.09.2017. 10:05h

Čarls Barkli kritikovao je NBA ligu zbog promjene rasporeda utakmica kako bi olakšala igračima napornu sezonu, a nije poštedio ni košarkaše.

NBA je produžila trajanje sezone, ukinula niz od 18 utakmica tokom 30 dana i četiri tokom pet noći, te "ublažio" neke druge serije većeg broja utakmica u kratkom periodu, navodi B92.

"Sirote bebice ne mogu da igraju dan za danom. Zarađuju 20, 30, 40 miliona dolara godišnje. Ali želimo da im ugodimo. Ne smijemo da ih preopteretimo. Zato ćemo im samo olakšati. Privatni avioni i hoteli sa četiri zvjezdice nisu dovoljni", rekao je kao uvijek bez dlake na jeziku Barkli.

Sarkastični "Veliki lajavac" je potom uozbiljio ton kada je izrazio svoje razočaranje ligom.

"Bijesan sam, mnogo sam bijesan na NBA što ne kaže ovim momcima: "Stanite malo, plaćamo vas 30, 40 miliona dolara, a ne možete da igrate košarku dva dana u nizu?" Mislim da je lakrdija što im NBA jednostavno ne naredi da igraju. Produženje sezone je smiješno", dodao je Barkli, "Sjedio sam sa starijim igračima koji su putovali vozovima i igrali tri dana u nizu. Sramotno je što ovi momci ne žele da igraju dan za danom, a imaju sve što žele".

On smatra da igrači iskazuju nepoštovanje prema navijačima kada preskaču utakmice kako bi se odmorili.

"Nikad nisam bio ni blizu 20, 30, 40 miliona godišnje. Osjećao bih obavezu da zarađujem toliko novca. Pomislio ih: "Ovaj čovjek me plaća 40 miliona. Igraću dvije utakmice zaredom". Ja sam igrao dvije zaredom i putovao komercijalnim letom. Igrao sam četiri utakmice u pet dana i putovao komercijalnim letom. To je tužno. Znaš da navijač dolazi na utakmicu jer ima jednu priliku godišnje da te vidi, a ti kažeš moći ćeš i sljedeće", zaključio je uvijek iskreni Barkli.

Bonus video: