FMP oslabljen dolazi u Bar, Stefanović: Težak meč za pripremu, Mornar ima mnogo opcija u napadu

Meč u "Topolici" igra se sjutra od 17 časova

6995 pregleda 0 komentar(a)
Stefanović, Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović
Stefanović, Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaši Mornara sjutra (17) u "Topolici" protiv FMP-a igraju meč 13. kola Admiralbet ABA lige, a uoči te utakmice gosti imaju mnogo kadrovskih problema.

Trener "pantera" Nenad Stefanović ističe da posljednjih dana ekipa rijetko trenira pet na pet, te da ima probleme sa povrijeđenim i bolesnim igračima.

"Nažalost u Novoj godini nas prate problemi iz stare, odnosno oni koji su nas pratili u posljednjih deset dana. Naši treninzi su vrlo problematični u odnosu na ono što smo navikli, devet ili deset zdravih igrača su nam na raspolaganju kada računamo i tri juniora koja su sa nama. Moja predviđanja za utakmicu su takva da ćemo neposredno pred put znati ko putuje, a potom i ko igra. Bez obzira na sve, uvijek imamo obavezu da damo svoj maksimum. Ekipa Mornara ima izuzetan napadački potencijal, godinama je dobro vođena i sa mnogo različitih napadačkih setova i ideja veoma teška za pripremu. Probaćemo da odigramo dobru utakmicu i damo sve od sebe pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno", poručio je Stefanović.

FMP je u prethodnom kolu bio bolji od SC Derbija, a trenutno je na skoru od devet pobjeda i tri poraza.

"Igramo protiv ekipe koja ima tri uzastopna poraza i koja će svim silama željeti da odbrani domaći teren. Znamo da se radi o veoma potentnoj napadačkoj ekipi tako da prije svega odbrambeno moramo biti na visini zadatka. Naravno, vjerujem u svoju ekipu i nadam se da ćemo novu godinu započeti pobjedom", poručio je košarkaš FMP-a Nikola Šaranović.

Bonus video: