Ivanović: Moj dragi, lipi Splite puno hvala, nezaboravno veče

Ivanović, koji je kao kapiten vodio Jugoplastiku do krova Evrope večeras se poslije 32 godine vratio u Split

24518 pregleda 3 komentar(a)
Ivanović, Foto: Split/Ivica Čavka
Ivanović, Foto: Split/Ivica Čavka

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović večeras se, nakon 32 godine, vratio u Split gdje je dočekan ovacijama.

Crvena zvezda je u 13. kolu Admiralbet ABA lige slavila na Gripama (72:63), a legendarni košarkaš i kapiten Jugoplastike je dočekan ovacijama. Ivanović je tri godine igrao za Jugoplastiku, a bio je kapiten ekipe koja je 1989. i 1990. godine osvojila dvije evropske titule.

„Moj dragi, lipi, Splite puno hvala. Puno hvala za prelijep doček, puno hvala za sve godine koje smo proveli skupa, puno hvala što ste me vratili trideset godina unazad. Bilo je ovo izuzetno emotivno i nezaboravno veče. Sve je već rečeno i poznato o uspjesima koje smo ostvarili na parketu, ali moram da naglasim da sam uvijek kao i moja porodica grad Split doživljavao i doživljavam kao svoj grad. Osjećao sam se kao kod kuće“, naglasio je Ivanović poslije utakmice.

Zvezda je upisala 11. pobjedu u regionalnom takmičenju.

„Naše ambicije su da u svakom narednom meču stignemo do pobjede. Tako je i sada. Poslije Splita, razmišljam samo o duelu koji nas očekuje protiv Valensije. Ja se slažem da je razlika u budžetima velika, ali velika je razlika u budžetima bila i kada sam ja branio boje Jugoplastike. Međutim, na kraju se sve svede na parket, ne igraju budžeti, nego momci na parketu“, jasan je Ivanović.

Bonus video: