Pavićević: Dozvolili smo Frejžeru da se razigra, uzeo je loptu i dobio utakmicu

„Bili smo u igri 35 minuta, ali se osjetio pad kada smo ostali bez Mihailovića. Vidjećemo na pregledu šta je bilo sa njim, njegova nova povreda bi bio ogroman hendikep za nas”, istakao je Mihailo Pavićević

4665 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Na polovini takmičenja u AdmiralBet ABA ligi, Mornar ima četiri pobjede i devet poraza i čeka ga borba za opstanak, jer su iza njega samo Mega i Borac (skor 3:10) i MZT (2:11).

Barani su večeras vezali četvrti neuspjeh, jer su u „Topolici” poraženi od FMP-a 113:102, iako su više puta imali dvocifrenu prednost, posljednji put u 27. minutu (70:60).

„Prava košarkaška predstava za publiku, sa 215 poena, na to niko ne može da se požali. Jedino što je veoma loše je što smo izgubili, iako smo dali 102 poena. To govori i o našoj odbrani, ali i o kvalitetu protivnika. Čestitke FMP-u na zasluženoj pobjedi”, rekao je Mihailo Pavićević na pres konferenciji.

Barane je uništio Trent Frejžer, koji je dao 30 od svojih 45 poena u posljednjih 13 minuta.

„Imali smo jako dobrih momenata u 1. poluvremenu, napravili dvocifrenu razliku, a onda je gubili početničkim greškama. Jedan od ključnih momenata je kada smo poveli 70:60. Umjesto da tada budemo fokusirani u odbrani, dozvolili smo Frejžeru da se razigra. Uzeo je loptu i dobio utakmicu. Sjajan je igrač, ali smo mu mi velikim greškama u odbrani dozvolili da se razigra, a onda ga je bilo nemoguće čuvati”.

Možda bi sve bilo drugačije da u posljednjem napadu u 3. četvrtini povredu šake nije obnovio Vladimir Mihailović. Crnogorski reprezentativac je pokušao da igra i u posljednjoj dionici, ali je ubrzo napustio teren.

„Bili smo u igri 35 minuta, ali se osjetio pad kada smo ostali bez Mihailovića. Vidjećemo na pregledu šta je bilo sa njim, njegova nova povreda bi bio ogroman hendikep za nas”, istakao je Pavićević.

Trener FMP-a Nenad Stefanović je pohvalio domaćina.

„Čestitke Mornaru na dobroj igri, ne govorim to kao ustaljenu frazu, već zaista to mislim. S obzirom na situaciju u kojoj je, sa malim brojem igrača, odigrao je jako dobru utakmicu i želim mu sreću u nastavku prvenstva. Ubijeđen sam da neće biti problema oko opstanka u ligi”.

I „panteri” su tokom prethodnih dana imali velikih problema, ali su se nekako skupili i odigrali najbolje kada je bilo najvažnije.

„Ne znam kome bih prije čestitao. Dva igrača su danas u Baru primila infuziju. Jedan je ostao u hotelu, Stepanović je ne znam ni ja kako igrao 15 minuta i dao izvanredan doprinos. Dosta ih je bilo povrijeđeno i bolesno, Valinskas je došao, ali nije mogao da igra. Od srca im čestitam, ovo mi je najdraža pobjeda otkada sam u FMP-u, jer smo slavili na teškom terenu, uz situaciju u kojoj smo bili pred meč, protiv trenera kojeg veoma cijenim”, naglasio je Stefanović.

Bonus video: