Budućnost na Gripama, Jovanović: Zahtjevna utakmica, Split je podigao kvalitet igre

Košarkaši Budućnost Volija sjutra (17) gostuju Splitu u 14. kolu Admiralbet ABA lige

7440 pregleda 8 komentar(a)
Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli
Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli

U Admiralbet ABA ligi počinje 14. kolo, a na startu drugog kruga šampionata košarkaši Budućnost Volija sjutra (17) gostuju Splitu.

Budućnost je u dobrom ritmu završila prethodnu godinu, vezala je četiri pobjede u regionalnom takmičenju i utakmica na Gripama prilika je da se taj niz nastavi.

"Rekao bih da nas čeka zahtjevna utakmica. Moramo da budemo na nivou u odbrani ako želimo da odigramo dobro. Protiv Borca smo igrali kvalitetno i u istom ritmu treba da nastavimo", rekao je u najavi meča trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Split je u prethodnom kolu poražen od Crvene zvezde, a veći dio meča igrao je dobro. Prije toga ekipa je savladala direktne konkurente za opstanak - Megu i MZT, ali je izgubila od Borca, pa je na skoru 4-9.

"Split je u prethodnom periodu igrao dobru košarku. Neke utakmice su izgubili, ali su igrali iznenađujuće dobro. Jako su podigli kvalitet igre. Protiv Zvezde su tri četvrtine igrali veoma kvalitetno", oprezan je Jovanović.

Budućnost je krajem godine angažovala pojačanja. Stigli su Džej Džej O'Brajen i Erik Grin, a otišao je Fil But.

"Treba što prije da ih uklopimo. Može da bude jako dobro, ali može da bude i izazovan period uklapanja i da donese faktore iznenađenja, kojih, nadam se, neće biti", poručio je trener "plavih".

Na otvaranju sezone u ABA ligi Budućnost je protiv hrvatskog kluba slavila 94:59.

"Svaka utakmica je bitna. U prvom krugu smo ispustili neke bodove, pa je u drugom pobjeda obaveza na svakom meču. Split ima dvojicu dobrih igrača - Mavru i Šortera. Najbitnije je da njih zaustavimo", poručio je Tre Bel-Hejns.

Bonus video: