Zvezda do marta ne može da registruje igrače

Nakon ove kazne Fakundo Kampaco neće moći da igra u Evroligi do 26. kola

3740 pregleda 7 komentar(a)
Fakundo Kampaco, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Fakundo Kampaco, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši klub Crvena zvezda do marta ne može da registruje igrače za nastup u Evroligi, pišu danas srpski mediji.

To znači da argentinski košarkaš Fakundo Kampaco može da igra tek od 26. kola.

„Finansijska komisija Evrolige, nezavisno regulatorno tijelo, izrekla je sankciju koja se sastoji od zabrane registracije novih igrača i trenera do 28. februara 2023. godine i novčane kazne od 25 hiljada eura Crvenoj zvezdi zbog teškog kršenja Pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja“, navodi se u saopštenju Evrolige, prenosi Sport klub.

Slučaj „Kampaco“ je 1. decembra 2022. godine upućen Finansijskoj komisiji od strane Komisije za kontrolu upravljanja, nezavisne komisije koja razmatra finansijski učinak klubova i njihovu usklađenost sa relevantnim propisima.

Finansijsko vijeće je otvorilo sudski postupak i izreklo privremenu zabranu Zvezdi koja znači da crveno-bijeli neće moći da registruju igrače i trenere.

Sport klub piše da uvedene zabrane Zvezdi uzimaju u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uključuje kašnjenje izmirenja obaveza prema igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i davanje netačnih informacija. Tako je klubu omogućeno da stekne prednost nad konkurencijom i nastavi sa svojim normalnim radom uprkos neregularnom finansijskom poslovanju.

U kazni Evrolige se navodi i da svako dalje kršenje finansijskih propisa može dovesti do još većih sankcija, kao što je oduzimanje pobjeda.

Sve to se navodi u saopštenju elitnog takmičenja, a na ovu odlluku se može uložiti žalba Sudu za sportsku arbitražu.

Bonus video: