Pavićević se izvinio Čoviću: Umijem da priznam grešku

Mihailo Pavićević na utakmici sa FMP-om verbalno napao sudiju Tomislava Hordova i delegata Todora Brajkovića i poručio im „da ne smiju da zucnu od Čovića”

21414 pregleda 25 komentar(a)
Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

U posljednjoj četvrtini utakmice sa FMP-om, trener Mornara Mihailo Pavićević je verbalno napao sudiju Tomislava Hordova i delegata Todora Brajkovića i poručio im „da ne smiju da zucnu od Čovića”.

Pavićević je danas uputio izvinjenje predsjedniku Crvene zvezde i neformalnom gazdi FMP-a, Nebojši Čoviću, koje prenosimo u cjelosti.

„Iznenađen činjenicom da je moje obraćanje sudiji, izgovoreno u afektu, pod posebnom tenzijom, bacilo u zasjenak odličnu utakmicu između Mornara i FMP-a i sjajne partije Frejžera, Rasela i ostalih aktera na terenu, upućujem, na početku, iskreno i javno izvinjenje g. Nebojši Čoviću, koji uopšte nije bio moja meta, kako je to ispalo, odnosno kako se potencira”.

„Moja žaoka bila je usmjerena ka pojedinim sudijama koje ne tretiraju klubove na isti način, niti ih gledaju istim očima. Kada nije dosuđen očigledan faul na Raselu, pri rezultatu 91:97, a na drugoj strani, pod našim košem, jeste, uz dodatno bacanje, eksplodirao sam, jer je umjesto 93:97, poslije meni dosuđene tehničke greške, u nekoliko sekundi, vođstvo gostiju skočilo na nedostižnih 91:101”.

„Kajem se što sam, ničim izazvan, pominjao g. Nebojšu Čovića i što sam postao kolateralna šteta u raspirivanju nekih starih vatri. Ne želim da se preko mojih leđa vode tuđe bitke. A ponajmanje imam razloga da napadam g, Čovića i Crvenu zvezdu, sa kojima naš klub ima izvanrednu saradnju i odnose. Uostalom, kao i sa svim drugim klubovima i njihovim vodećim ljudima u ABA ligi. Tako želimo i da ostane i uvjeren sam da će ostati, uprkos ovoj mojoj, ponavljam, nepotrebnoj i ishitrenoj reakciji”.

„Poznato je da sam temperamentan čovjek, bez dlake na jeziku, ali kao što čvrsto stojim iza onoga što kažem kad mislim da sam u pravu, tako umijem i da priznam grešku”, piše u saopštenju Pavićevića.

Bonus video: