Debi „nove” Budućnosti

Na otvaranju druge polovine Admiralbet ABA lige, Budućnost Voli večeras (17 časova) gostuje Splitu, prve mečeve odigraće Erik Grin i Džej Džej O’Brajen

12984 pregleda 1 komentar(a)
Ne smiju da ispuste bodove: Tre Bel-Hejns na prvoj utakmici sa Splitom, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Ne smiju da ispuste bodove: Tre Bel-Hejns na prvoj utakmici sa Splitom, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Drugi dio regularnog toka Admiralbet ABA lige otvaraju košarkaši Budućnost Volija koji večeras (17 časova) u prvom meču 14. kola gostuju Splitu.

Tim Vladimira Jovanovića je vezao četiri pobjede u regionalnom takmičenju, ostao u igri za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu plej-ofa, jer ima poraz više od FMP, dva od Cedevita Olimpije i Partizana, a tri od Crvene zvezde. Na Gripama će za “plave” debitovati dva velika pojačanja, Erik Grin i Džej Džej O’Brajen, koji su došli umjesto Fila Buta, odnosno Erona Vajta. Igrači koji su se dokazali u Evropi biće velika pojačanja za šampiona iz 2018. godine, a ako se uklope na pravi način, Budućnost bi mogla da dogura daleko i u ABA ligi i u Evrokupu.

- Čeka nas zahtjevna utakmica. Moramo da budemo na nivou u odbrani ako želimo da odigramo dobro. Protiv Borca smo igrali kvalitetno i u istom ritmu bi trebalo da nastavimo - rekao je Jovanović.

Split je u prethodnom kolu poražen od Crvene zvezde, a veći dio meča igrao je dobro. Prije toga ekipa je savladala direktne konkurente za opstanak - Megu i MZT, ali je izgubila od Borca, pa ima skor 4:9, kao i Mornar.

- Split je u prethodnom periodu igrao dobru košarku. Neke utakmice je izgubio, ali i igrao iznenađujuće dobro. Jako je podigao kvalitet igre. Protiv Zvezde je tri četvrtine odigrao veoma kvalitetno - oprezan je 49-godišnji Čačanin.

U domu trostrukog prvaka Evrope, navijači će prvi put na djelu vidjeti Grina i O’Brajena.

- Moramo što prije da ih uklopimo. Može sve da bude jako dobro, ali period uklapanja bi mogao da bude izazovan i da donese faktore iznenađenja. Nadam se, ipak, da ih neće biti - zaključio je Jovanović.

Budućnost je na otvaranju sezone savladala “žute” u “Morači” 94:59, prošle sezone u Dalmaciji slavila 72:61, ali na oprez poziva utakmica iz 9. januara 2021. godine, kada je Split trijumfovao 78:77. Tada su “plavi”, doduše, imali velike probleme sa koronavirusom, zbog čega su i poraženi nestvarnom trojkom Sanija Čampare. Sada ne smiju da dozvole iznenađenje, da ne bi gubili korak za vodećom četvorkom.

- Svaka utakmica je bitna. U prvom krugu smo ispustili neke bodove, pa je u drugom pobjeda obaveza na svakom meču. Split ima dvojicu dobrih igrača - Mavru i Šortera. Najbitnije je da njih zaustavimo - jasan je Tre Bel-Hejns.

Bonus video: