Šokantan poraz košarkaša Budućnosti u Splitu (VIDEO)

Podgoričani izgubili 87:85 košem Luisa Salivena sekundu prije kraja. Slijedi grčevita borba za top četiri i prednost domaćeg terena u plej-ofu

34891 pregleda 41 komentar(a)
Foto: Split/Ivica Cavka/Admiralbet ABA liga
Foto: Split/Ivica Cavka/Admiralbet ABA liga

Košaršaši Budućnost Volija poraženi su u Splitu od istoimenog domaćina (87:85), u meču 14. kola Admiralbet ABA lige.

Na neozbiljan način Podgoričani su pretrpjeli peti poraz u regionalnom takmičenju, jer su osam sekundi prije kraja izjednačili trojkom Erika Grina, a onda se totalno pogubili u odbrani i dozvolili Dominku Mavri da pronađe potpuno samog Luisa Salivena u rekertu, koji je na 1,4 sekundi prije kraja donio pobjedu Splićanima.

Aleksandar Lazić je pokušao pasom preko cijelog terena da pronađe Petra Popovića, ali je prejako uputio loptu.

Ovo je drugi put u posljednje tri godine da Budućnost Voli na sličan način gubi na Gripama.

Bio je 9. januar 2021. kada je Split je slavio 78:77 nestvarnom trojkom Sanija Čampare u posljednjoj sekundi.

Erik Grin i Džalel O'Brajen debitovali su u dresu Budućnosti - Grin bio maltene neprimjetan do poslednjeg napada, kada je ubacio trojku, dok je O'Brajen ubacio osam poena.

Izabranici Vladimira Jovanovića imaju dva poraza više od FMP-a i čak tri više od Cedevita Olimpije. Crvena zveza (jedan poraz) i Partizan (dva) su nedodirljivi na vrhu.

Cijeli meč su se ekipe smjenjivale u vođstvu, bilo je primjetno da je kvalitet na strani Podgoričana, ali protiv agresivnih Dalmatinaca, koji igraju brzu, neobičnu košarku, sa mnogo duela jedan na jedan i kontranapada, taj kvalitet nije mogao da dođe do izražaja.

Gotovo cijelu treću četvrtinu Budućnost je bila u vođstvu, kontrolisala igru i rezultat, a kada je početkom posljednje dionice imala sedam poena prednosti, činilo se da ima i utakmicu u rukama.

Ipak, Split je serijom 8:0 preokrenuo već nakon tri minuta, a Podgoričani u posljednjih šest više nisu došli u situaciju da imaju rezultatsku prednost, iako su do kraja prijetili domaćinu.

Splićane su do pobjede, pete u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja, vodili Tajrel Nelson sa 24 i Luis Saliven sa 17 poena. U skromnom izdanju podgoričke ekipe bolji od ostalih bili su Kameron Rejnolds sa 19 i Aleksandar Lazić sa 15 poena.

SPLIT - BUDUĆNOST VOLI 87:85 (26:21, 11:20, 28:29, 22:15)

Split – Dvorana na Gripama. Gledalaca: 1200. Sudije: Damir Javor, Milan Nedović (obojica iz Slovenije) i Dragan Porobić (BiH).

Split: Sallivan 19, Gizdavčić, Kalajžić 7, Tišma, Runjić 6, Ukić, Šorter 12, Jukić 7, Dubravčić, Nelson 24, Mavra 12, Šarić.

Budućnost Voli: Rejnolds 19, Bel-Hajns 12, Šehović, Atić, Kaba 6, Lazić 15, O‘Brajen 8, Ilić 2, Drobnjak 5, Popović 11, Grin 7, Kamenjaš.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: