Dončić: Radije gledam Evroligu nego utakmice NBA

Dončić ima prosjek od 34,0 poena, 8,8 skokova, 8,7 asistencija uz 50,1% iz igre, i u trci za MVP je ispred samo Nikola Jokić, ali to ne interesuje zvijezdu Dalasa

7156 pregleda 7 komentar(a)
Dončiću u NBA daju više prostora za šut, Foto: REUTERS
Dončiću u NBA daju više prostora za šut, Foto: REUTERS

Luka Dončić je ostvario deveti, Nikola Jokić 10. tripl- dabl iove sezone. Vode borbu i u trci za MVP regularnog dijela NBA lige.

U svojoj petoj NBA sezoni Dončić ima prosjek od 34,0 poena, 8,8 skokova, 8,7 asistencija uz 50,1% iz igre. Ispred je samo Denverov Nikola Jokić ima 25.3 poena, 10.8 skokova i 9.5 asistencija po utakmici uz 61.3% iz igre.

Dončić je nakon pobjede Dalasa nad Nju Orlenasom kazao da uopšte ne prati tu trku, rijetko i NBA.

"Ne baš. Gledam neke NBA utakmice, ali više gledam Evroligu nego NBA. Ali ako je stvarno dobra NBA utakmica na TV-u, gledaću je", odgovorio je. Dončić,

I Fakundo Kampaco je rekao za BasketNews prije nekoliko sedmica - nakon što je Crvena zvezda pobijedila Olimpijakos u Pireju:

"Dok sam bio u Sjedinjenim Državama, gledao sam utakmice Evrolige kada god sam bio u prilici. Gledao sam sve ekipe, ali najviše ne interesovao Real i Crvena zvezda", rekao je Argentinac.

Dončić je i prije skoro godinu pričao isto i da je očekivao da će NBA biti teža kad aje došao u najjaču ligu svijet.

"NBA igrači su talentovaniji od Evroligaša i - u osnovi ih je nemoguće čuvati, ali ipak je u NBA lakše postizati poene zbog većeg terena, druagčijih pravila ali i prostora koji daje odbrana".

Bonus video: