"Studenti" žele revanš Zadranima u "Morači"

U 14. kolu Admiralbet ABA lige, sjutra u "Morači" od 18 sati SC Derby dočekuje Zadar

5319 pregleda 2 komentar(a)
Drežnjak očekuje da njegova ekipa odigra sa malo grešaka, Foto: MZT/Danail Petrović
Drežnjak očekuje da njegova ekipa odigra sa malo grešaka, Foto: MZT/Danail Petrović

U 14. kolu Admiralbet ABA lige, sjutra u "Morači" od 18 sati SC Derby dočekuje Zadar. U prethodnih 13 utakmica "studenti" su slavili pet puta a Zadar ima dva trijumfa više.

Tom utakmicom se sjutra zatvara 14. kolo regionalne košarkaške lige.

"Zadar je ove sezone složio dobar, iskusan tim koji pokazuje svoje kvalitete iz meča u meč. Igraju brzu košarku, sa dobrom širinom i mnogo slobode u napadu, tako da je svaki igrač prijetnja za koš. Trebaće nam stvarno dobar fokus i energija da limitiramo njihov stil igre, dok u napadu moramo igrati pametno", naglasio je trener "studenata" Andrej Žakelj.

Njegovi izabranici su u prethodnom kolu odigrali odlično pred svojom publikom i nadigrali Igokeu - 104:85, a 23-goidšnji bek Mateo Drežnjak je doprinio sa devet poena, tri skoka i dvije asistencije

"Igramo protiv odlične ekipe, a to pokazuje i skor. Igraju brzu košarku sa dosta tranzicije i na nama je da im probamo zaustaviti taj segment. U prvoj utakmici sa njima nismo pokazali dobru igru, bilo je dosta grešaka ali sad imamo priliku da popravimo utisak i probamo doći do pobjede u našoj dvorani", kaže Drežnjak.

Zadar je posljednejg dana septembra bio ubjedljiv u međusobnoj utakmici u dvorani "Krešimir Ćosić" - 96:67, ali je ekipa Danijela Jusupa poražena u dva posljednja meča - U Beogradu od Partizana sa 114:77, a na svom parketu do Cibone (75:68).

Bonus video: