Preokreti, serije i mnogo poena u "Morači": SC Derbi stigao do bitne pobjede nad Zadrom

SC Derbi - Zadar 101:100. Zadrani na kraju regularnog dijela i produžetka šutirali za pobjedu, ali je Žganec izblokiran, a onda je i Dario Drežnjak bio neprecizan

19693 pregleda 2 komentar(a)
Danilo Tasić, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Danilo Tasić, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija uspjeli su večeras da sačuvaju domaći teren i u 14. kolu Admiralbet ABA lige poslije produžetka savladaju Zadar 101:100.

U "Morači" je odigrana utakmica puna preokreta, igralo se u serijama, a na kraju je domaća ekipa upisala šesti trijumf u regionalnom takmičenju, a drugi zaredom. Zadar je imao šut za pobjedu, ali je Dario Drežnjak promašio trojku.

Nakon poena Tasića i dodatnog bacanja, 78 sekundi prije kraja regularnog dijela, bilo je 87:82 za SC Derbi. Gosti su onda prišli na 87:86, da bi Džekson pogodio oba bacanja za 89:86. Potom je Zadar krenuo u napad, a Jordano pogodio trojku za 89:89. Na semaforu je ostalo 12 sekundi, Hadžibegović je promašio oba bacanja, zatim blokirao Žganeca koji je imao šut za pobjedu gostiju u regularnom dijelu.

U dodatnih pet minuta gosti su poveli 92:89, domaći izjednačili, a onda u posljednji minut ušli sa poenom prednosti (99:98). Potom je Džekson pogodio oba bacanja za 101:100, a na drugoj strani je Drežnjak bio neprecizan.

Odlična utakmica odigrana je u Podgorici. Poslije izjednačenog prvog poluvremena (51:51), tokom kojeg su obje ekipe igrale dobro u napadu, gosti su napravili seriju 6:0 i poveli 57:51. Tokom većeg dijela treće četvrtine Zadrani su vodili, a onda je, dva minuta prije kraja tog dijela, Baćović iz reketa pogodio za prvo vođstvo "studenata" u drugom poluvremenu - 66:65.

Finiš treće četvrtine protekao je u znaku ekipe Andreja Žakelja, koja je poslije poena Džeksona kompletirala seriju 10:0 i povela 72:65.

Poslije četiri vezana poena Tasića na startu posljednje četvrtine bilo je 76:67, ali je Zadar uspio da se vrati, kompletira seriju 8:0 i poslije trojke Čampare poveo 82:81, potom uveo meč u produžetak, ali do potpunog preokreta tim Danijela Jusupa nije stigao.

Najefikasniji kod SC Derbija bio je Džekson sa 32 poena. Tasić je imao 28 poena i pet skokova.

Kod Zadra je Drežnjak ubacio 34 poena, uz devet skokova. Luka Božić je imao 25 poena, 14 skokova i devet asistencija.

Bonus video: