Realov toranj umirio Pionir: Zvezda bez rješenja za Tavaresa (VIDEO)

Izabranici Duška Ivanovića kao u transu odigrali početak drugog poluvremena, iz velikog minusa stigli na plus pet, a onda se ugasili - Real Madrid slavio u Beogradu sa 20 razlike

7470 pregleda 7 komentar(a)
Tavares se poigravao u reketu, Foto: Beta
Tavares se poigravao u reketu, Foto: Beta

Real Madrid je pobijedio Crvenu zvezdu u Beogradu 79:59 u 18. kolu Evrolige.

U silovitoj seriji, iako oslabljeni neigranjem Argentinaca Kampaca i Valdose, Amerikanca Martina i crnogorskog pleja Nikole Ivanovića, Beograđani su sa velikim optimizmom dočekali večerašnji duel protiv najtrofejnijeg evropskog kluba, ali nisu imali rješenja za Madriđane.

Posebno ne za Realovog "tornja", 220 centimetara visokog centra za Zelenortskih ostrva, Valtera Tavaresa, koji se u najvažnijim momentima meča poigravao sa rivalima u reketu i bio je jedini igrač za kojeg Beograđani nisu imali nikakav odgovor.

Tavares je završio meč sa 17 poena i 12 skokova, njegov doprinos je bio ključan, iako nije bio najefikasniji igrač na meču - ta uloga je pripala Bosancu Džananu Musi, koji je ubacio 19 poena.

Kod Crvene zvezde, sjajni su bili Nemanja Nedović (18 poena) i Filip Petrušev (17), ali su pomoć imali donkele samo u Ognjenu Dobriću (11).

Momci Duška Ivanovića su kao u transu odigrali treću ćetvrtinu, u kojoj su sa minusa od 12 razlike iz prvog poluvremena došli do plus pet (47:42).

Činilo se tada da bi na krilima bučnih navijača u "Pioniru" mogao da padne još jedan velikan, ali je uslijedila serija Reala 15:2 i meč je bio riješen.

Zvezda u posljednjoj četvrtini više nije imala goriva, razigrani Real stigao je do 20 razlike.

Real je prvi sa 12 pobjeda i šest poraza, Zvezda deseta sa bilansom devet - devet.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: