Ivanović: Prestali smo da igramo, moja je greška što smo izgubili

"Imali smo šansu da pobijedimo večeras. Ključni momenat je bio kada smo vodili i kada smo prestali da igramo, kada su nam dali dvije lagane trojke", kazao je Ivanović

4588 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/IVICA VESELINOV
Foto: BETAPHOTO/IVICA VESELINOV

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je da nema šta da zamjeri svojim igračima poslije večerašnjeg poraza od Real Madrida u Evroligi, da poraz nije greška igrača, već njegova.

"Veoma teška utakmica, na momente smo igrali dobro, ali onda smo izgubili ideju u napadu i nismo dobro završili meč. Zadovoljan sam jer su igrači pružili sve što su mogli u ovom trenutku", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od Real Madrida sa ubjedljivih 59:79, u utakmici 18. kola Evrolige.

"Imali smo šansu da pobijedimo večeras. Ključni momenat je bio kada smo vodili i kada smo prestali da igramo, kada su nam dali dvije lagane trojke... U tom momentu smo prestali da igramo, izgubili smo ideje u napadu, neki igrači su se malo demoralisali i to je Real iskoristio", rekao je Ivanović.

Trener crveno-bijelih je istakao da je njegov tim izgubio jer je u momentu kada je imao prednost odigrao tri loše odbrane.

"I tu ne kritikujem igrače, to nije greška igrača, to je moja greška", rekao je Ivanović.

"Od onih koji su igrali Nedović, Marković i Dobrić su tri igrača koji mogu da igraju sa loptom. Ostalima nije specijalnost da igraju 'pik en rol'. Nedović je igrao dok je mogao, Marković je dao više nego što može... Ja ne mogu da kritikujem svoje igrače, a a vi ako hoćete - slobodno", dodao je on.

Novinare je zanimalo i da li očekuje da će kazna crveno-bijelima zbog koje ne mogu da registruju Fakunda Kampaca biti smanjena.

"Uopšte ne razmišljam o njemu. Kada dođe - dođe", rekao je Ivanović i dodao da ne može sa sigurnošću da kaže da će se Luka Vildosa vratiti na teren.

Bonus video: