Nestvaran poraz Radonjićevog Panatinaikosa, Monako bolji od Olimpijakosa (VIDEO)

Panatinaikos bio pred pobjedom, a onda početničkim greškama poklekao u produžetku protiv Fenerbahčea

6578 pregleda 2 komentar(a)
Foto: www.facebook.com/paobcgr
Foto: www.facebook.com/paobcgr

Dejen Radonjić nema sreće, serija poraza Panatinaikosa u Evroligi je nastavljena čak i kada je pobjeda bila doslovno u džepu za atinske "djetelinare".

Maltene dobijen meč izgubio je Panatinaikos kod kuće od Fenerbahčea, jer je 30 sekundi prije kraja imao pet koševa prednost.

Turci su smanjili na tri, a onda su domaćini izgubili loptu na izvođenju, Gudurić nije časio ni časa već je trojkom doveo meč u egal (78:78).

Ni to nije bilo sve, Panatinaikos je u posljednjem napadu oštećen za čist faul, a onda su Bejkon i Ponitka imali otvorene šuteve za pobjedu - nisu uspjeli, otišlo se u produžetke.

Jasno, samopouzdanje Fenerbahčea, na čijoj klupi sjedi Dimitris Itudis, naglo je poraslo, domaćina je opalo, pa je ishod dodatnih pet minuta mogao da se nasluti - 94:88 za Fenerbahče, koji je prekinuo seriju od četiri poraza.

Ni 26 ofanzivnih skokova nije pomoglo Radonjićevom timu, koji zajedno sa Lionom, Albom i Armanijem ima najgori učinak u Evroligi (šest pobjeda - 12 poraza).

Bejkon je ubacio 24 poena za Pao, Ponitka 14, dok se kod Fenera istakli Hajns sa 24 poena, Gudurić, Edvards i Motli sa po 14.

Monako je pobijedio Olimpijakos u Kneževini 64:60 i 12. trijumfom od početka sezone ostao izjednačen na vrhu tabele sa Real Madridom.

Najefikasniji u timu Saše Obradovića bio je Majk Džejms sa 19 poena, dok je dva poena manje ubacio Alfa Dijalo. U timu Olimpijakosa najbolji je bio Alek Piters sa 12 poena, dok je Kostas Slukas utakmicu završio sa deset poena.

Alba je u Berlinu tukla Armani (83:63), Bajern je u Minhenu bio bolji od Baskonije (92:79), dok je Žalgiris slavio u Bolonji protiv Virtusa (87:77).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: