Partizan bespomoćan u Tel Avivu, Valensija srušila šampiona (VIDEO)

Makabi poveo 12:0 na startu, Partizan više nije ni zaprijetio - 90:81 za Ponos Izraela

6635 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Macabbi Tel Aviv BV
Foto: Macabbi Tel Aviv BV

Košarkaši Partizana poraženi su od Makabija u Tel Avivu u 18. kolu Evrolige (90:81) u meču u kojem niti jednom nisu imali prednost, nisu čak stigli ni do izjednačenja.

Skakačku nadmoć u prvom poluvremenu, naročito u ofanzivnom dijelu, košarkaši Ponosa Izraela su materijalizovali i rezultatski - poveli su 12:0 i do kraja meča više nije bilo povratka za tim Željka Obradovića.

Najbliže što su "crno-bijeli" uspjeli da priđu Izraelcima bio je zaostatak od četiri razlike, na startu nastavka, ali su domaći brzo vratili meč u "mod" iz prvog dijela.

Braun sa 21 i Kolson sa 19 poena predvodili su Makabi, a dobra partija Pantera (22 poena, trojke 5-3) nije bila od prevelike koristi za Beograđane. Baš kao ni 19 poena Egzuma, 15 Ledeja, 13 Avramovića...

Makabi ima bilans 10 pobjeda i osam poraza, Partizan obrnuto - osam pobjeda i 10 poraza.

A šampion Evrope Efes pao je u Valensiji - 81:71 za "narandžu" uz 12 poena Radebaua (uz pet asistencija) i 10 Bojana Dubljevića (uz četiri skoka).

Efes je posljednji period otvorio prednošću od šest poena, ali je do kraja meča bilo sve u znaku Valensije.

Barselona je osvojila Lion i vratila se pobjedama nakon iznenađujućeg poraza od Virtusa kod kuće u prošlom kolu (82:75).

Asvel je četiri minuta prije kraja vodio četiri razlike, ali su Katalonci bili bolji u samom finišu. Mirotić je ubacio 19 poena za Barsu, Higins 17...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: