Borba za plej-of u Zagrebu, Žakelj: Cibona tjera rivala da trči, u našoj igri ne smije da bude oscilacija

SC Derbi u subotu od 21 gostuje u Zagrebu u 15. kolu AdmiralBet ABA lige

3153 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Nakon 14 kola AdmiralBet ABA lige košarkaši SC Derbija su u zoni plasmana u plej-of.

Dijele sedmo mjesto sa skorom od šest pobjeda i osam poraza, a u 15. rundi ih čeka okršaj sa ekipom koja ima identičan skor - tim Andreja Žakelja gostuje Ciboni u "Draženovom domu".

"Studenti" su u posljednja dva meča pobjeđivali Igokeu i Zadar u "Morači", dok je Cibona seriju od tri trijumfa prekinula u Beogradu protiv Partizana.

"Ovo je teško gostovanje, protiv tima koji ima iskustvo, koji je dobro vođen i koji igra pametnu košarku", rekao je Žakelj pred duel koji se igra u subotu od 21 sat.

"Opet je ključ utakmice u koncentraciji. Jedini način da budemo u igri tokom cijelog meča je da ne dozvolimo mnogo oscilacija i da budemo agresivni. Nakon dvije pobjede moramo da nastavimo sa dobrim partijama i da u odbrani pariramo timu koji tjera rivala da trči", kazao je Žakelj.

U prvom međusobnom duelu ove sezone SC Derbi je slavio 97:84, imao je i preko 30 poena razlike.

"Cibona igra bolje nego u tom prvom duelu. Imamo samopouzdanje poslije dvije pobjede kod kuće, ali energija i fokus moraju da budu pravi ako želimo da dođemo u situaciju da slavimo", istakao je Emir Hadžibegović, krilo podgoričke ekipe.

"Cibosi" poštuju SC Derbi.

"To je tim koji je dobar spoj stranih, iskusnih, pa i mladih igrača poput braće Ivišić koji sada dobijaju veću minutažu. SC Derbi ima dva izrazito dobra šutera - Džeksona i Megija, njih moramo da limitiramo i smanjimo im procente", rekao je trener zagrebačkog velikana Josip Sesar.

Bonus video: