Budućnost Voli apeluje na fer i sportsko navijanje: Ne vrijeđajte goste i njihove porodice

Budućnost u nedjelju u derbiju Admiralbet ABA lige dočekuje Crvenu zvezdu (19.30 h)

11770 pregleda 21 komentar(a)
Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši klub Budućnost Voli pozvao je na sportsko i korektno navijanje uoči sjutrašnjeg derbija 15. kola Admiralbet ABA lige protiv Crvene zvezde.

Iz podgoričkog kluba su takođe apelovali da navijači dođu što ranije u salu, ali i da se suzdrže od unošenja pirotehnike, što je strogo zabranjeno i na ulazima će biti vršeni detaljni pretresi.

"Budućnost Voli obavještava javnost da će kapije Sportskog centra 'Morača', za utakmicu sa Crvenom zvezdom, koja počinje u nedelju u 19:30h, biti otvorene od 17 časova i 30 minuta. Klub moli sve navijače da dođu što ranije na utakmicu kako bi se izbjegle gužve na ulazima zbog detaljnih provjera prilikom ulaska. U dvoranu je strogo zabranjeno unošenje sitnih predmeta, upaljača, ambalaže, pića i pirotehnike. Takođe, molimo vas da poštujete numeraciju sjedišta zbog izbjegavanja gužvi na sektorima", navodi se u saopštenju.

Mnoge duele Budućnosti i Crvene zvezde proteklih godina pratile su velike tenzije.

Podgorički klub moli svoje navijače da sportski bodre "plave", ali i da se suzdrže od vrijeđanja gostiju.

"Budućnost Voli poziva sve navijače, koji nas vjerno bodre, da u meču sa Crvenom zvezdom ne bude vrijeđanja gostujuće ekipe i njihovih porodica. ABA liga strogo zabranjuje vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj i polnoj osnovi i zbog kršenja pravila će uslijediti pražnjenje dijela tribina ili cijele sale. Molimo vas da navijanje bude fer, sportsko i korektno jer samo takvim navijanjem dajete vjetar u leđa našim igračima i ekipi", ističe se.

Bonus video: