SC Derbi vjeruje u brejk u Zagrebu

Podgorički tim gostuje Ciboni u 15. kolu Admiralbet ABA lige (21 sat) i juri sedmu pobjedu u sezoni

4694 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Nakon 14 kola Admiralbet ABA lige košarkaši SC Derbija su u zoni plasmana u plej-of. Dijele sedmo mjesto sa skorom od šest pobjeda i osam poraza, a u 15. rundi ih čeka okršaj sa ekipom koja ima identičan skor - tim Andreja Žakelja gostuje Ciboni u “Draženovom domu”.

”Studenti” su u posljednja dva meča pobjeđivali Igokeu i Zadar u “Morači”, dok je Cibona seriju od tri trijumfa očekivano prekinula u Beogradu protiv Partizana.

'Ovo je teško gostovanje, protiv tima koji ima iskustvo, koji je dobro vođen i koji igra pametnu košarku", rekao je Žakelj pred duel koji počinje večeras u 21 sat.

SC Derbi ima šansu, ali uloga makar blagog favorita ide domaćinu.

"Opet je ključ utakmice u koncentraciji. Jedini način da budemo u igri tokom cijelog meča je da ne dozvolimo mnogo oscilacija i da budemo agresivni. Nakon dvije pobjede, moramo da nastavimo sa dobrim partijama i da u odbrani pariramo timu koji tjera rivala da trči", kazao je Žakelj.

U prvom međusobnom duelu ove sezone SC Derbi je slavio 97:84. Imao je u tom meču i preko 30 poena razlike, ali je u posljednjoj četvrtini dozvolio protivniku da ublaži poraz. Ni tih plus 13 svakako nisu nebitan faktor pred drugi okršaj u glavnom gradu Hrvatske.

"Cibona igra bolje nego u tom prvom duelu. Imamo samopouzdanje poslije dvije pobjede kod kuće, ali energija i fokus moraju da budu pravi ako želimo da dođemo u situaciju da slavimo", istakao je Emir Hadžibegović, krilo podgoričke ekipe.

”Cibosi” poštuju SC Derbi, koji je dvije od šest pobjeda upisao na strani - bio je bolji od Mornara u Baru, trijumfovao je i u Splitu.

"To je tim koji je dobar spoj stranih, iskusnih, pa i mladih igrača poput braće Ivišić koji sada dobijaju veću minutažu. SC Derbi ima dva izrazito dobra šutera - Lorena Džeksona i Flečera Megija, njih moramo da limitiramo i smanjimo im procente", rekao je trener zagrebačkog velikana Josip Sesar.

U igri Cubone se manje-više sve vrti oko plejmejkera Borne Kapuste, iskustvo donose Aleksandar Aranitović, Krešimir Radovčić, Blaž Mesiček...

"Derbi je povezao dva trijumfa, u dobrom je ritmu. Mi smo izgubili dva puta u nizu u dva takmičenja, ali nema vremena za plakanje. Gostuje nam dobro posložen sastav, sa dosta potentnih igrača, koji igraju energično i brzo, sa presingom preko cijelog terena. Probaćemo da budemo pametniji nego u nekim prethodnim utakmicama, nadam se i da će nam publika pomoći da dođemo do bitne pobjede", rekao je Krešimir Radovčić.

Bonus video: