Budućnost spremna da parira evroligašu, Jovanović: Zvezda je apsolutni favorit, moramo da odgovorimo energijom

"Plavi" dočekuju velikog rivala u nedjelju od 19.30

16891 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Budućnost Voli je u prvom dijelu sezone u AdmiralBet ABA ligi gostovala i Crvenoj zvezdi i Partizanu, ti mečevi su pokazali da su "plavi" daleko od beograskih rivala u borbi za vrh tabele u regionalnom takmičenju.

Ali, i evroligaši imaju pravo na loš dan, "plavi" se nadaju da će jedan takav imati Zvezda u sjutrašnjem derbiju u "Morači".

Duel velikih protivnika je u nedjelju od 19.30 sati u kojem Budućnost želi da prekine seriju "crveno-bijelih" od četiri pobjede u međusobnim mečevima.

"Zvezda je u ovom momentu apsolutni favorit, jedan od najboljih timova u ABA ligi i tim koji trenutno igra jako dobru košarku na najvećem mogućem nivou kao što je Evroliga", rekao je trener Podgoričana Vladimir Jovanović.

Iza Budućnosti je odlično izdanje u Hamburgu u Evrokupu (slavila je 87:59), ali okršaj sa ekipom koju vodi Duško Ivanović je sasvim drugačija priča...

"Mi moramo da se okrenemo sami sebi, da imamo pravu energiju i intenzitet. Jer, ako tu ne odgovorimo na pravi način rivalu kakav je Zvezda - tada počinju problemi. I tu ne pričamo o praznom hodu ili jednoj četvrtini slabijeg ritma, nego o ukupno minutu ili dva - Zvezdi je i to dovoljno da dođe do svoje košarke. Da bismo to izbjegli ne peophodno da budemo jako fokusirani", istakao je Jovanović.

Kapiten Petar Popović vjeruje da Budućnost ima kvalitet da parira timu koji pretenduje na Top 8 Evrolige.

Zvezda u ABA ligi može da računa na Fakunda Kampaca (još nije registrovan za Evroligu), prije dva dana se protiv Monaka vratio nakon povrede i Luka Vildosa.

Van stroja su bivši igrači Budućnosti - Nikola Ivanović i Hasan Martin, pod znakom pitanja je nastup bena Bentila.

"Zvezda je pokrivena na svim pozicijama, ali i mi smo svjesni sopstvenog kvaliteta i mogućnosti. Znamo da je potrebno da odigramo i preko maksimuma da bismo slavili. Imamo svoje ciljeve, nije ni realno da se borimo sa Zvezdom ove sezone, ali želimo da se takmičimo, da pokažemo napredak u odnosu na prethodnu utakmicu. Pa da vidimo za šta će to biti dovoljno", kazao je Popović i dodao:

"Moramo da uradimo dosta stvari na terenu. Zveda igra konstantno dobro svih 40 minuta, pokazuje to u Evroligi. A mi da jednostavno damo sve od prvog sekunda i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", zaključio je Popović.

Bonus video: