Nastavljena serija poraza Mornara: Zadar do poluvremena pregazio Barane

Peti poraz zaredom crnogorske ekipe u AdmiralBet ABA ligi - 97:77

13949 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Zadar
Foto: KK Zadar

Mornar je bio samo posmatrač u Zadru, pa je peti poraz zaredom u AdmiralBet ABA ligi, sedmi u posljednjih osam utakmica, bio neminovan protiv rastrčanog domaćina.

Zadrani su u dvorani "Krešimir Ćosić" slavili 97:77 u duelu u kojem je sve bilo praktično bilo riješeno sredinom druge četvrtine.

Imao je Zadar u tim momentima i 21 poen prednosti, u finišu drugog perioda plus 23, prije nego je Deron Fets Rasel pogodio trojku u posljednjim sekundama za 53:34.

Mornar je u prvom poluvremenu imao osam izgubljenih lopti, dozvolio je mnogo lakih poena protivniku koji je u 20 minuta imao čak 16 asistencija.

Početak nastavka je trebalo da pokaže da li Barani mogu da se vrate u meč, ali od toga nije bilo ništa, jer je ekipa Danijela Jusupa u prva četiri minuta imala seriju 11:0 i stigla do ogromnih 65:34.

Sve je bilo jasno, pobjednik je bio riješen, Mornar je do kraja uspio da donekle ublaži deveti poraz u regionalnom takmičenju...

Rasel je imao 20 poena u Mornar, novajlije Kristijan Džons i Gregor Glas 13 odnosno 10, a 13 je postigao i Marko Pecarski uz devet skokova.

Huan Dejvis, Arijan Lakić i Marko Ramljak su postigli po 16 kod Zadrana, koji su savladali Mornar nakon šest godina i 11 poraza u nizu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: