Vučević nakon spektakularne partije: Znam za šta sam sposoban

Vučević u pobjedi Čikaga nad Golden Stejtom (132:118) ubacio 43 poena i izjednačio rekord karijere

7051 pregleda 5 komentar(a)
Vučević, Foto: Reuters
Vučević, Foto: Reuters

Nikola Vučević je sinoć odigrao najbolji meč od dolaska u Čikago i izjednačio svoj poenterski najbolji učinak u NBA ligi.

Crnogorski košarkaš je u pobjedi Bulsa nad Golden Stejtom (132:118) postigao 43 poena, a samo dva od ta 43 je postigao sa linije za slobodna bacanja. Imao je još 13 skokova i po četiri asistencije i ukradene lopte.

"Igrali smo agresivno u napadu, protok lopte je bio dobar. Jednostavno, tokom utakmice imaš osjećaj da će to da bude tvoje veče i potrebno je samo da nastaviš da igraš. Znam za šta sam sposoban. Znam koliko sam dobar, posebno u napadu. Potrebno je samo da nastavim da igram na ovom nivou", rekao je Vučević.

Nikola Vučević
foto: Sofascore

Čikago je savladao Golden Stejt prvi put od 2. marta 2017. godine, a Vučević je četvrti put u karijeri ubacio više od 40 poena. Prethodna tri puta je to uradio u dresu Orlanda - Bruklinu je 20. oktobra 2017. ubacio 41 poen, a Sakramentu 12. februara 2021. poen više. Petog februara 2021. godine je na utakmici sa Čikagom postavio rekord i postigao 43 poena. Mjesec dana kasnije, trejdovan je u Bulse, a sinoć je izjednačio taj učinak.

"Moramo da ga koristimo što više možemo. Ne radi se nužno o tome da ga natjerate da postigne koš, već da šutira kada ima loptu u rukama. Ne forsira mnogo šut. Nikola je veoma dobar igrač, čak i ako ne postigne koš, važno je da bude uključen u ofanzivne akcije", rekao je trener Bulsa Bili Donovan.

Bonus video: