Silver: NBA će se vjerovatno vratiti u Pariz i sljedeće godine

Sjutra u Parizu igraju Detroit i Čikago, što je drugi NBA meč u glavnom gradu Francuske, poslije utakmice Milvokija i Šarlota 2020. godine

2039 pregleda 0 komentar(a)
Silver, Foto: Shutterstock
Silver, Foto: Shutterstock

NBA liga će se "vjerovatno vratiti u Pariz i sljedeće godine", najavio je danas komesar te lige Adam Silver, uoči meča Detroita i Čikaga u glavnom gradu Francuske.

"Jutros smo razgovarali s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom. Rekli smo mu koliko se radujemo dolasku u Pariz na Olimpijske igre, ali ćemo vjerovatno doći i sljedeće godine za još jednu utakmicu u regularnoj sezoni", rekao je Silver novinarima u Parizu.

Utakmica između Detroita i Čikaga, sjutra od 21.00 u Bersiju, biće drugi NBA meč u Parizu poslije utakmice Milvokija i Šarlota 2020. godine.

"Prije 25 godina timovi nisu htjeli da putuju, čak ni na prijateljske utakmice pred sezonu. Za trenere je to bila smetnja. Sada je mnogo drugačije, posebno zato što je 25 odsto igrača u NBA ligi rođeno van Sjedinjenih Američkih Država. Naši najbolji igrači su Evropljani", rekao je Silver.

Ova nova inicijativa je i zbog želje NBA da razvije francusko tržište, jedno od najvećih na evropskoj obali Atlantika.

"To je zemlja broj jedan van Sjeverne Amerike koja proizvodi najviše igrača u NBA ligi", primijetio je pomoćnik komesara Mark Tejtum.

Poslije Baksa i Hornetsa 2020. i Pistonsa i Bulsa ove godine, još dva tima bi mogla da "slete" u Pariz.

"Kada se vratimo, razgovaraćemo sa nekoliko drugih timova kako bismo saznali koliko žele ili ne žele da dođu", rekao je Tejtum.

Dvojica čelnika NBA su nagovijestila i da bi uskoro trebalo da bude organizovan meč Dalasa u Madridu, gdje je zvijezda Maveriksa Luka Dončić postao zvijezda u Evropi, u dresu Reala.

Bonus video: