Nikola Mirotić: Reprezentacija je završena priča za mene

"Fokusiran sam na to da dajem sve od sebe za klub, a preko ljeta imam mnogo ličnih i porodičnih obaveza", rekao je rođeni Podgoričanin

6468 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Reuters/Marko Đurica
Foto: Reuters/Marko Đurica

Rođeni Podgoričanin Nikola Mirotić je potvrdio da više neće igrati za reprezentaciju Španije.

As Barselone, jedan od najboljih igrača na Starom kontinentu, sa "crvenom furijom" je osvojio zlato na Eurobasketu 2015, te bronzu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

"U godinama sam, pogotovo poslije povrede i svega, u kojima ne vidim sebe da se vraćam u nacionalni tim. Fokusiran sam na to da dajem sve od sebe za klub, a preko ljeta imam mnogo ličnih i porodičnih obaveza", rekao je za španske medije 31-godišnji Mirotić.

Posljednji kontakt sa Košarkaškim savezom Španije je imao ljetos pred Eurobasket na kojem je tim Serđa Skariola senzacionalno stigao do titule.

"Razgovarao sam sa predsjednikom Horheom Garbahosom prije nego što je Lorenzo Braun stekao uslov da igra za Španiju. Pitao me je da li ću se vratiti ili ne. Htio je da potvrdi da se neću vratiti i zato su otišli po drugog igrača", dodao je Mirotić.

Mirotić je profesionalnu karijeru počeo u Real Madridu, potom je u NBA ligi nastupao za Čikago, Nju Orleans i Milvoki, a u evropskoj košarci je opet od 2019. kada ga je potpisao za Barsu.

Bonus video: