Pavićević pred okršaj Mornara sa Cibonom: Sada je ključ u odbrani

AdmiralBet ABA liga - Barani žele da prekinu seriju od pet poraza (večeras u 20 sati)

6471 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Zadar
Foto: KK Zadar

Ako žele da ostanu na koliko-toliko pristojnoj daljini u odnosu na posljednjeplasirani MZT, košarkaši Mornara nemaju više šta da čekaju - moraju da počnu da pobjeđuju u AdmiralBet ABA ligi.

Za trijumf ne znaju još od 5. decembra i duela sa Splitom, nakon toga je uslijedila serija od pet poraza, a večeras je možda idealna prilika da se zaustavi loš trend - u "Topolicu" večeras stiže Cibona (20 sati).

Barani su u tom nizu gubili od Crvene zvezde, Budućnost Volija, Cedevita Olimpije, FMP-a i Zadra, i to ubjedljivo - sa prosječnom razlikom od 17 poena, pa su nakon 15 kola u regionalnom takmičenju na skoru 4-10.

Imaju dvije pobjede više od fenjeraša MZT-a, ali i dvije manje od sjutrašnjeg rivala, koji u ovom momentu drži osmu poziciju.

"Rekao sam igračima: 'Iza nas je zid, više nemamo kud'. Utakmica sa Cibonom će biti teška, to je vrlo dobro organizovana ekipa i u ovom meču je ključ u odbrani. Igrači koji su nam se naknadno pridružili se prilagođavaju na igru i to je još uvijek proces, jer su stigli usred takmičarske sezone", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Zagrepčani su u prošlom kolu kod kuće izgubili od SC Derbija.

"Mornar je u dosta promjenjivoj formi. Imao je neke promjene u timu za nastavak sezone i pojačao se. Igra Barana uglavnom zavisi od forme i raspoloženja plejmejkera Derona Rasela, a na domaćem parketu izgledaju mnogo hrabrije. Mi imamo određenih problema, jer su nam bolesni Filip Bundović i Lovro Mazalin, ali oni koji su u konkurenciji su spremni. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo", istakao je trener hrvatskog velikana Josip Sesar.

Bonus video: