Španska reprezentacija u Podgoricu dolazi u najjačem sastavu?

Crna Gora i Španija igraće 23. novembra u "Morači" na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zbog sukoba FIBA i Evrolige, kalendari takmičenja se poklapaju, pa je gotovo izvjesno da košarkaši iz najboljih evropskih klubova neće moći da igraju za nacionalne timove
87 pregleda 2 komentar(a)
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: FIBA.COM
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 20.09.2017. 16:44h

Košarkaška reprezentacija Španije u novembru će u Podgoricu doći u najboljem mogućem sastavu, pa i sa igračima iz evroligaških klubova, najavio je predsjednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa.

Crna Gora i Španija igraće 23. novembra u "Morači" na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zbog sukoba FIBA i Evrolige, kalendari takmičenja se poklapaju, pa je gotovo izvjesno da košarkaši iz najboljih evropskih klubova neće moći da igraju za nacionalne timove.

"Niko ne može da spriječi igrača da se odazove pozivu za nacionalni tim. Mi moramo da štitimo interese, a nacionalne selekcije su nam najvažnije i one su pokretač razvoja naše košarke. Prema tome, igrači iz klubova koji igraju u Evroligi dobiće pozive, a vjerujem da ćemo sa klubovima naći rješenje", rekao je Garbahosa.

On je rekao da će španska federacija, ako bude potrebno, tražiti zaštitu Sportskog suda u Lozani.

"Igrači moraju da imaju slobodnu volju da izaberu", kazao je Garbahosa, napominjući:

"Plasman na Svjetsko prvenstvo ne smije da dođe u pitanje i rizik da odemo u Kinu mora da se smanji na najmanju moguću mjeru. Dakle, ja vjerujem da ćemo kvalifikacije početi da najboljim mogućim timom, u kome će biti igrači Reala, Barselone, Valensije...", rekao je Garbahosa.

On je objasnio da je situacija sa NBA ligom drugačija, jer je riječ o, kako je rekao, organizaciji koja postoji "toliko godina i koja na isti način funkcioniše decenijama".

Bonus video: