Budućnost veliki favorit, Jovanović: Reakcija na tržištu govori da MZT ima ambicije

AdmiralBet ABA liga, 16. kolo: "Plavi" od 17 sati gostuju u Skoplju

10492 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Od šest poraza u AdmiralBet ABA ligi Budućnost Voli je pet doživjela na gostovanjima i nije teško uvidjeti koliko "plavima" ne prijaju utakmice van "Morače".

Podgorička dvorana je u regionalnom takmičenju prvi put "pala" prošlog vikenda kada je Crvena zvezda lako slavila, a Budućnost u 16. kolu traži povratak na pravi put.

I apsolutni je favorit - od 17 sati gostuje MZT-u, najslabijoj ekipi u ABA ligi.

Sastav iz Skoplja u 15 mečeva ima dva trijumfa, posljednji put se radovao još krajem novembra kada je u dvorani "Jane Sandanski" savladao Megu (94:82).

Budućnost sa skorom 9-6 drži peto mjesto, ima dvije pobjede manje od četvrtoplasiranog FMP-a.

"MZT ima svoje ambicije, želi da sačuva abaligaški status. To je pokazao i reakcijom na tržištu, dovođenjem Dragana Nikolića za trenera, ali i angažovanjem dva nova igrača. Bez dileme nas čeka teška utakmica, intenzitet mora da bude pravi ako želimo da dođemo do pobjede", rekao je trener crnogorskog šampiona Vladimir Jovanović.

Nakon poraza od Zvezde, Budućnost je slavila u Evrokupu - kod kuće je savladala poljski Šljonsk u duelu u kojem je bila loša u prvom i mnogo bolja u drugom poluvremenu.

"MZT će nakon nekoliko promjena sigurno izgledati bolje na terenu nego u našem prvom meču. Makedonski tim je u seriju poraza u ABA ligi, daće sve da prekine crni niz, a od nas očekujem da nakon utakmice protiv Šljonska bude još bolji. Imaćemo tri gostovanja za sedam i važno je da ovaj prvi odigramo na visokom nivou", kazao je krilni centar Podgoričana Aleksandar Lazić.

Nakon duela u Skoplju, košarkaše Budućnosti čeka gostovanje grčkom Promiteasu u Evrokupu, onda i Cedevita Olimpiji u regionalnom derbiju.

"Protiv MZT-a moramo da obratimo pažnju na dosta šuteva za tri poena, tim su koji dijeli dosta asistencija. Potrebno je da nametnemo svoj ritam i budemo maksimalno fokusirani", rekao je Lazić.

Predstavnik Sjeverne Makedonije želi da prekine seriju od 11 neuspjeha.

"Pred nama je težak meč protiv ekipe koja je imala odlične nastupe u Evrokupu. Budućnost ove sezone igra dobro na svom terenu, što ne znači da neće dati sve od sebe u gostima. Podgoričane vodi odličan trener, koji je osvajao trofej u ABA ligi, a nedavno su pojačani dvojicom izuzetnih košarkaša. Pokušaćemo sve da savladamo kvalitetnog rivala, bez obzira na to u kakvoj se situaciji nalazimo, jer imamo dosta problema oko sastava zbog povreda i bolesti", kazao je trener skopskog sastava Dragan Nikolić.

Bonus video: