"Studenti" žele samo jedno - da uživaju protiv Partizana

Košarkaši SC Derbija od 19.30 časova dočekuju jednog od favorita za titulu u regionalnom takmičenju

6921 pregleda 3 komentar(a)
Megi protiv Egzuma u beogradskom duelu, Foto: KK Partizan
Megi protiv Egzuma u beogradskom duelu, Foto: KK Partizan

Serija od tri pobjede u duelima sa Igokeom, Zadrom i Cibonom omogućila je košarkašima SC Derbija da velikana dočekaju potpuno rasterećeno.

U "Moraču" u okviru 16. kola Admiralbet ABA lige stiže Partizan, jedan od favorita za titulu i tim koji je ove sezone u regionalnom takmičenju gubio samo od Crvene zvezde i Cedevita Olimpije na gostovanjima.

"Studenti" večerašnji duel sa “crno-bijelima” (19.30 časova) dočekuju sa skorom od sedam trijumfa i osam poraza i sa mjesta broj sedam koje im u ovom momentu garantuje plasman u plej-of.

Tim Andreja Žakelja je u prvom dijelu sezone izgubio 91:82 u meču u kojem je bio u igri sve do sredine posljednje četvrtine.

"Dočekujemo evroligaški tim koji ima kvalitetne pojedince na svim pozicijama. Odigrali smo dobro u prvom meču protiv Partizana u Beogradu, ali sada je rival u boljoj formi i u svakoj utakmici daje maksimum. Moramo da odigramo na fizički zadovoljavajućem nivou, da budemo tim i da odgovorimo na agresivnost Partizana. Očekujem maksimalno zalaganje i da uživamo u ovom meču", rekao je Žakelj.

Partizan je veliki favorit da dođe do 14. pobjede u ABA ligi u sezoni.

"Dižemo formu, a nakon dobrih utakmica sa Cibonom, Zadrom i Igokeom, veoma smo motivisani protiv evroligaša. Mislim da imamo dovoljno snage i da smo u dobrom momentu pred ovaj duel", istakao je krilni košarkaš SC Derbija Andrija Slavković.

Partizan je slavio u sva tri međusobna duela protiv SC Derbija, ali je bilo veoma neizvjesno i u prošlosezonskom meču koji je odigran u "Morači".

I tada je tim Željka Obradovića otpor podgoričke ekipe slomio u posljednjih 10 minuta i trijumfovao 93:83.

"Čeka nas meč sa ekipom koja igra veoma dobru košarku. U Beogradu su u prvom dijelu sezone bili zaista odlični, a ako se vratimo još unazad - sjetićemo se da smo u Podgorici prošle sezone imali tešku utakmicu. Idemo sa idejom da moramo da budemo jako dobri ako mislimo da slavimo", rekao je Obradović.

Uroš Trifunović u ABA ligi igra bitnu ulogu u sastavu Partizana, u posljednje vrijeme je jedan od zapaženijih i u Evroligi.

"SC Derbi je ekipa koju nismo tako lako savladali kod kuće. Nakon meča sa Valensijom, imamo jedan trening da se spremimo za ovo gostovanje. Moramo da damo sve od sebe, pogotovo da pokažemo reakciju nakon poraza u Španiji, ali i da se spremimo za naredne mečeve", kazao je Trifunović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: