Sutjeska protiv Heliosa: "Jakom odbranom do dobrog rezultata"

Nikšićani danas (15) igraju prvi meč na turniru NLB ABA2 lige u Banjaluci

5482 pregleda 2 komentar(a)
Košarkaši Sutjeske, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Košarkaši Sutjeske, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske danas (15) protiv slovenačkog Heliosa igraju prvi meč na četvrtom turniru NLB ABA2 lige, koji se ove sedmice održava u Banjaluci.

Nikšićani su na turnir stigli sa skorom od šest pobjeda i jednog poraza, nalaze se na trećem mjestu, dok je Helios lider sa maksimalnim učinkom.

Helios je napadački najbolji tim u ligi, prosječno postiže oko 95 poena, dok je Sutjeska tim koji prima najmanje poena – 67,5. Stoga je jasno da će Nikšićani i na današnjem meču pokušati jakom odbranom da zaustave rivala.

“Helios je pokazao zavidan kvalitet. Dosta su zajedno, postižu najviše poena. To ukazuje, da ako želimo da se nadamo dobrom rezultatu, moramo da igramo čvrstu i jaku odbranu, što je naš zaštitni znak. Optimisti smo, daćemo sve od sebe. Nadam se da će momci biti motivisani. Svjesni smo šta smo do sada uradili i nadam se da će to momke još više motivisati i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat i u ovom 'balonu'“, poručio je trener Sutjeske Darko Vujačić.

I Vladimir Tomašević potencira jaku odbranu.

„Helios je jedna od najboljih ekipa u ABA2 ligi. Pretenduje da uđe u ABA ligu. Mislim da je naša prednost u odbrani. Ako ih čvrstom i jakom odbranom svedemo na oko 70 poena, onda možemo da pobijedimo“, jasan je Tomašević.

Nakon Heliosa, Nikšićane očekuju dueli sa Pelisterom (petak, 15h) i Sparsima (nedjelja, 15h).

„Helios je jedina ekipa bez poraza. Igraju lijepu košarku. Mi moramo da nametnemo naš ritam, da igramo jaku odbranu i da odigramo kao protiv Borca iz Banjaluke na prethodnom turniru. Očekujem u toj utakmici najveću potrošnju. Moramo da obratimo pažnju na sve njihove igrače, imaju širok roster”, rekao je košarkaš Sutjeske Mašan Vrbica.

Bonus video: