Jovanović pred gostovanje Promiteasu: Ne smijemo da smetnemo sa uma da utakmica traje 40 minuta

Budućnost Voli sjutra (18.30) gostuje u Patri, a trener Podgoričana s razlogom upozorava na posljednju četvrtinu - njegov tim je na prvom meču sa grčkom ekipom jedva izborio produžetak, iako je imao plus 19 na startu završne dionice, a slično mu se desilo protiv MZT-a

2873 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Do kraja grupne faze Evrokupa je ostalo sedam kola, a Budućnost Voli će pokušati da obezbijedi što bolju startnu poziciju pred osminu finala.

Tim Vladimira Jovanovića ima skor 7:4, kao i Hapoel i Pariz, a ispred su Gran Kanarija sa 9:2 i Turk Telekom sa 8:3.

Podgoričanima prijeti i šestoplasirani Promiteas, koji je do sada upisao šest pobjeda, a jasno je da bi „plavi” trijumfom u sjutrašnjem duelu u Patri praktično otpisali grčkog predstavnika iz borbe za prva četiri mjesta u grupi B.

Prvi duel u „Morači” je bio nevjerovatan - Budućnost je krajem 3. četvrtine imala plus 21, na startu posljednje dionice 19 razlike, a onda je na nestvaran način došla do produžetaka.

Nakon što je Džo Jang pogodio za 79:81, Fil But je uzeo loptu, prešao cijeli teren i iskoristio smušenost pulena Makisa Jatrasa, koji su zaboravili da imaju „mali” faul, pa je sada već bivši igrač Budućnosti 2,2 sekunde prije kraja izjednačio.

Nakon tajm-auta gostiju, Mihalis Cairelis je imao zicer, ali ga je Aleksandar Lazić blokirao, da bi u petominutnom dodatku izabranici Vladimira Jovanovića slavili 95:89.

„U ovom ritmu je to vrlo zahtjevna utakmica, druga od tri uzastopne u gostima. I mi i oni čekamo meč u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prvi, a Promiteas je doveo nove igrače i trenera. Na prvoj utakmici smo u većem dijelu bili jako kvalitetni i dobri, ali smo u posljednjoj četvrtini pokazali potpuno drugo lice”, rekao je Jovanović.

Srpski stručnjak se nada da će njegov tim igrati u željenom ritmu 40 minuta.

„Jako je bitno da uspostavimo standard u odbrani, kao i na posljednjoj utakmici protiv MZT-a, i onda da tražimo lagane šuteve u napadu. Ali, ne smijemo da smetnemo sa uma da utakmica traje 40 minuta. Naša prva utakmica sa Promiteasom i ova prethodna sa MZT-om su prilično slične”, naglasio je Jovanović.

Kenan Kamenjaš očekuje težak zadatak.

„Promiteas je u Podgorici odigrao odličan meč protiv nas, spasili smo se u posljednjoj sekundi blokadom Lazića. Znamo šta nas očekuje, spremamo se, jer će biti jako teška utakmica. I oni i mi se borimo za što bolju poziciju u grupi”, istakao je reprezentativac BiH.

Bonus video: