Ova Budućnost nema budućnost

Bliži se kraj četvrtog mjeseca sezone, Budućnost Voli još nema ni obrise igre i teško da će ih i imati. Sve probleme je ogolio večerašnji poraz od Promiteasa u Patri. Erik Grin i Džej Džej O'Brajen došli prije skoro mjesec, a još djeluju kao strana tijela u ekipi. I nisu jedini...

16196 pregleda 28 komentar(a)
Svjetlosnim godinama udaljen od forme sa Eurobasketa, jer je bez prave minutaže i uloge: Igor Drobnjak u duelu sa Džoom Tomasonom, Foto: BC Promitheas/Konstantinos Katsiras
Svjetlosnim godinama udaljen od forme sa Eurobasketa, jer je bez prave minutaže i uloge: Igor Drobnjak u duelu sa Džoom Tomasonom, Foto: BC Promitheas/Konstantinos Katsiras

Približio se kraj četvrtog mjeseca sezone, košarkaši Budućnost Volija još nisu našli igru i ne djeluje da će uskoro.

Prošlo je dosta vremena otkada su došla dva pojačanja, ali Erik Grin i Džej Džej O’Brajen i dalje djeluju kao strana tijela u ekipi, ali nisu jedini. Zbog toga, nijedan poraz više ne čudi, ali večerašnji mnogo boli - „plavi” su bili potpuno nemoćni na gostovanju Promiteasu, izgubili 81:72 i pali na 6. mjesto na tabeli grupe A.

Osim u 1. četvrtini, koja je bila izjednačena, grčki tim je kontrolisao dešavanja na terenu i stalno povećavao prednost do 35. minuta, kada je bilo plus 16 (77:61). Tada je bilo jasno ko će pobijediti, a rekordnih minus 17 gosti su imali u 38. minutu (81:64).

KK Budućnost Voli
foto: Sofascore

U finišu je trener domaćih Joanis Hristopulos dao šansu mladima, što je Budućnost iskoristila da serijom 8:0 ublaži ubjedljiv poraz.

To nije ništa promijenilo, jer je u međusobnom skoru, koji bi mogao da odlučuje o pozicijama nakon 18 kola, svakako gora od Promiteasa, jer ga je u Podgorici savladala nakon produžetaka 95:89.

Jovanović je doveo beka i krilnog centra, umjesto Fila Buta i Erona Vajta, ali nije riješio glavni problem u selekciji ekipe - prvog plejmejkera.

Tre Bel-Hejns ima talenat, ali ne i tijelo za fizički zahtjevna takmičenja kakva su Admiralbet ABA liga i Evrokup.

To se najbolje vidjelo početkom posljednje četvrtine, kada je Budućnost zaprijetila trojkom Aleksandra Lazića i prišla na 63:53, ali je sitni Kanađanin prvo napravio faul pri pokušaju da skoči u odbrani, a onda dozvolio da mu u napadu iz ruku loptu otme Entoni Kouan. Tu je bio kraj svih nada.

I nije to jedini problem u organizaciji napada. Nema pravih lopti za Alfu Kabu, jer je prečesto prima predaleko od koša, a to mu nije prednost, kao ni za sjajne šutere Grina i Kamerona Rejnoldsa.

I Igor Drobnjak je bez prave minutaže i uloge, svjetlosnim godinama udaljen od forme sa Eurobasketa.

Nešto mora da se mijenja, jer sa ovakvom igrom će biti jako teško da se preskoče prve prepreke u plej-ofu oba takmičenja...

Bonus video: