Lilardov običan dan na poslu sa 60 poena: Brojka do koje sam došao prilično jednostavno

Vilt Čembrlen je čak 32 puta u karijeri bio na 60 plus, Kobi Brajant šest, po četiri Lilard, Džejms Harden i Majkl Džordan: "Neću dostići Vilta", našalio se lider Portlanda

8501 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nije Demijan Lilard prvi igrač koji je dao 60 poena u NBA ligi, niti je prvi koji je to uradio ove sezone (Donovan Mičel je postigao 71, Luka Dončić 60, obojica nakon produžetka), ali partija asa Portlanda je impresionirala američku košarkašku javnost.

Lilard je briljirao u pobjedi Blejzersa (134:124) nad Jutom, a za 60 poena mu je trebalo svega 29 šuteva - pogodio ih je 21, od toga devet trojki iz 15 pokušaja, te sedam od osam sa linije slobodnih bacanja.

Imao je Lilard i osam asistencija, sedam skokova, tri ukradene i četiri izgubljene lopte - bio je apsolutni gazda na terenu "Moda centra".

"Uvijek je posebno kada brojite do 60, ali ovog puta sam do te brojke došao prilično jednostavno. Ne kažem da je bilo lako, ne potcjenjujem protivnika, već da sam odigrao baš onako kako je trebalo da odigram", rekao je Lilard i dodao:

"Izašao sam na teren spreman da dam sve za pobjedu, da konstantno budem agresivan. Takav je moj mentalitet, ali situacija nije uvijek onakva kakva želite da bude", istakao je jedan od najboljih napadača u ligi, koji je u trećoj četvrtini postigao 20 poena zaredom svoje ekipe.

Tridesetak sekundi prije kraja je promašio šut sa distance - da je pogodio oborio bi sopstveni učinak od 61 koji je imao dva puta u karijeri.

"Nisam bio svjestan toga. I trener Čonsi Bilaps mi je gestikulirao, ali sam mislio da mi traži da izađem iz igre. Nije mi to bilo toliko bitno, mogao sam potom da uzmem još jedan šut, ali nije poenta u tome", rekao je Lilard.

Ovaj 32-godišnji šuter iz Ouklenda je jedan od petorice igrača koji su najmanje četiri puta postizali preko 60 poena.

"Proveo sam dosta vremena na klupi da bih mogao da se zavalim i uživam gledajući Demijana. Morate da se divite njegovoj veličini", kazao je Lilardov saigrač Nasir Litl.

Vilt Čembrlen je čak 32 puta u karijeri bio na 60 plus, Kobi Brajant šest, a uz Lilarda po četiri Džejms Harden i Majkl Džordan.

"Neću dostići Vilta", našalio se lider Portlanda.

Bonus video: