"ŽAO MI JE ZBOG PORAZA U FINALU"

Nikolić: Ne volim kad me neko zove vicešampionom, to je naziv za gubitnike

Srbija je na proteklom Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, pošto je u finalu poražena od Slovenije sa 85:93
80 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Muta Nikolić, Foto: Twitter
Miroslav Muta Nikolić, Foto: Twitter
Ažurirano: 03.02.2019. 12:36h

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Nikolić rekao je da cijelu ekipu tišti što ih svi oslovljavaju vicešampionima.

Nikolić  je još jednom ponovio da osvajanje srebrne medalje na proteklom Evropskom prvenstvu nije neuspjeh, piše B92.

"Najviše mrzim kada mi neko kaže vicešampion, jer je to naziv za gubitnike. To nas tišti. Svaka čast ovim igračima koji su izgarali na terenu i dali maksimum", rekao je Nikolić novinarima u Baru.

Srbija je na proteklom Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, pošto je u finalu poražena od Slovenije sa 85:93. 

"Žao mi je zbog poraza u finalu, Slovenija je zasluženo osvojila. Nijesmo mogli da odgovorimo na brzi ritam Slovenaca, ali šta je, tu je... Nije neuspjeh kada uzmeš neku od medalja, bilo koju. Bitno je da traješ i da imaš kontinuitet. Zahvalio bih publici, slavila je cijela Srbija, bili smo na balkonu, iako nismo uzeli zlato", dodao je Muta. 

Srbija je na kontinentalni šampionat otišla bez sedmorice igrača koji su na prethodnim takmičenjima bili jedni od nosioca igre, a tokom turnira, ostala je bez Branka Lazića i Stefana Jovića. 

"Vjerovali smo u tu ekipu, Saša, ja i cijeli stručni štab. Poveli smo najbolju ekipu koju smo mogli u tom trenutku. Znate za sve pehove i prezadovoljan sam ovim rezultatom". 

On je ranije ovog ljeta preuzeo Partizan, nakon što je prošle sezone trenirao Dinamik. 

"Napravili smo mlađu ekipu, sa Markom Čakarevićem i (Novicom) Veličkovićem koji su iskusniji. Ideja je bila moja da što mlađe igrače dovedemo u klub, jer prioritet nijesu rezultati, u smislu da moramo nešto da uradimo. Treba da pravimo igrače, kao što je to Partizan ranije radio. Mislim da Partizan ima odličnu ekipu. Zakasnio sam zbog reprezentacije, pa ćemo sada morati da radimo u hodu". 

Partizan će u narednih pet dana učestvovati u Superkupu Jadranske lige u Baru, a Nikolić je rekao da je "izvanredno što je organizovano to takmičenje". 

"Treba nam još 20-ak dana da radimo i uđemo u dobru formu i tada će Partizan biti onaj stari. Partizan je u teškoj situaciji što se tiče ekonomije. Htio dam da dovedem još neke igrače, da ne pričam koje, ali su oni otišli u bogatije klubove. Uprava je sve uradila kako sam rekao i svaka im čast. Mislim da će Partizan da igra dobru košarku", zaključio je Nikolić.