Sutjeska protiv Pelistera, Vujačić: Možda i najbitnija utakmica u ABA2 ove sezone

Nikšićani od 15 časova protiv ekipe iz Sjeverne Makedonije nastavljaju takmičenje u NLB ABA2 ligi

3666 pregleda 6 komentar(a)
Darko Vujačić sa Ilijom Varajićem na utakmici sa Heliosom, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Darko Vujačić sa Ilijom Varajićem na utakmici sa Heliosom, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske danas (15) protiv makedonskog Pelistera igraju drugi meč na četvrtom „balonu“ NLB ABA2 lige u Banjaluci.

Nikšićani su u utorak poraženi od Heliosa, pa imaju pobjedu više od današnjeg rivala, koji je prije dva dana bio bolji od Sparsa. Stoga je ovaj meč od velike važnosti za obje ekipe, a trener Sutjeske Darko Vujačić ističe da je u pitanju možda i najvažniji meč u regionalnom takmičenju ove sezone.

„Momci su svjesni značaja ovog meča. Ta utakmica može da nas odvede u mirniju luku što se tiče plasmana u plej-of. Ovo je možda i najbitnija utakmica u ABA2 ligi ove sezone. Donosi dodatnu težinu, momci su svjesni toga i nadam se da će ta činjenica izvući iz njih dodatnu snagu i da će biti motivisani i svjesni činjenice da želimo da budemo među osam u ABA2 i da se plasiramo u plej of. Moramo se boriti do kraja“, rekao je Vujačić u najavi meča.

Trener Nikšićana ističe činjenicu da je ekipa od početka godine desetkovana, da su igrači bili prehlađeni, pa nisu trenirali pet na pet, te da je u međuvremenu sporazumno raskinut ugovor sa Milanom Lužaićem.

„Pelister na ovom ‘balonu’ izgleda dosta bolje, doveli su novog igrača na poziciji pet i pojačali roster, za razliku od nas. Mi smo došli oslabljeni, sa skraćenim rosterom, imali smo i zdravstvenih problema. Umjesto da smo dodali još jednog-dva igrača u rosteru, mi smo došli oslabljeni. To ukazuje da će nam biti jako teško protiv Pelistera. Moramo pod hitno da dovedemo igrača na poziciji koja nam je potrebna, da nam donese kvalitet."

Centar, Miloš Koprivica poručuje da će ekipa pružiti maksimum i na ovoj utakmici.

„Bitna utakmica za nas. Nadam se da ćemo pokazati reakciju nakon poraza od Heliosa. Ekipa Pelistera ima jednu manje pobjedu od nas i ova utakmica će direktno odlučivati za što bolji plasman. Ako budemo na našem nivou u odbrani i popravimo fokus u napadu smatram da ćemo dobiti utakmicu“, rekao je Koprivica.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: