"Plavi" u Ljubljani, Jovanović: Bez nadigravanja, odbrana donosi uspjeh

Budućnost Voli u derbiju 17. kola gostuje Cedevita Olimpiji

11650 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Pred košarkašima Budućnost Volija je novi ispit u AdmiralBet ABA ligi i duel sa direktnim rivalom u borbi za gornji dio tabele.

Podgoričane čeka treće gostovanje u osam dana - nakon duela sa MZT-om u Skoplju i Promiteasom u Patri, sada gostuju Cedevita Olimpiji (nedjelja, 17 sati).

Nakon 16 kola "plavi" imaju 10 pobjeda, dvije manje od sastava iz Ljubljane koji tek treba da odigra odloženu utakmicu protiv Crvene zvezde na svom terenu.

O kvalitetu Cedevita Olimpije se uglavnom sve zna, imena Džoša Adamsa, Jogija Ferela, Zorana Dragića, Eda Murića, Alena Omića i ostalih govore zašto je treća snaga ABA lige, iza Partizana i Crvene zvezde.

"Radi se o ozbiljnom timu, koji po kvalitetu treba da bude u vrhu ABA lige i Evrokupa, uz objektivne razloge zašto to nije slučaj u evropskom takmičenju. Cedevita Olimpija je ekipa dobro popunjena na svim pozicijama domaćim i stranim igračima", rekao je trener Vladimir Jovanović.

Budućnost ovaj meč može da dobije samo ako bude prava u odbrani, smatra srpski stručnjak.

"Ukoliko planiramo da se u napadu nadigravamo sa njima mislim da je to unaprijed loša utakmica. Vjerujem da treba da tražimo šansu kroz odbranu, kao što smo to radili u prvom međusobnom duelu. Dakle, čvrsta, kolektivna odbrana svih 40 minuta i iz toga tražiti prava rešenja u napadu", dodao je Jovanović.

Budućnost je u prvom dijelu sezone u "Morači" slavila 80:74.

"Naš rival je vezao tri poraza u svim takmičenjima, mada je sve moglo da bude drugačije. Cedevita Olimpija igra brzo, sa dosta šuteva za tri poena i znamo šta je potrebno da uradimo kako bismo ih savladali. Nakon lošeg meča u Grčkoj moramo da pokažemo reakciju", kazao je centar Budućnosti Alfa Kaba.

Jurica Gomelac, trener slovenačkog tima, cijeni Podgoričane.

"Budućnost je naš stari rival. To je ekipa koja je dobro pokrivena na svim pozicijama, sa 12 iskusnih igrača. Od mog tima očekujem pravu energiju, ko god da istrči na teren. Potrebna nam je pobjeda koja bi nas zadržala u vrhu tabele", kazao je Golemac.

Bonus video: